Marian Oprişan, scos de pe lista PSD pentru parlamentare. Ciolacu: „Nu trebuie să candideze. Să rămână vicepreşedinte la CJ Vrancea”

Lovitură pentru Marian Oprişan. Fostul şef al PSD Vrancea a fost scos de pe listele PSD pentru alegerile parlamentare. Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a transmis un mesaj tranşant - "nu este oportună candidatura pentru Senat" a lui Marian Oprişan. Baronul PSD de Vrancea a reacţionat: "Ciolacu nu e stăpânul PSD. Nu am vrut sa candidez, am fost propus de colegi". 

RomaniaTV.net
21 oct. 2020, 11:39
Marian Oprişan, scos de pe lista PSD pentru parlamentare. Ciolacu: „Nu trebuie să candideze. Să rămână vicepreşedinte la CJ Vrancea”

Consiliul Politic Naţional a invalidat lista candidaţilor PSD Vrancea la alegerile parlamentare. Decizia vine în contextul în care Marian Oprişan a convocat o şedinţă a organizaţiei PSD Vrancea şi s-a pus candidat la parlamentare.

Marian Oprişan, demonstraţie de forţă în faţa lui Ciolacu! S-a pus primul pe lista PSD Vrancea pentru Senat

Mai mult, Oprişan l-a exclus din organizaţie pe Angel Tâlvar numit şeful organizaţiei de conducerea centrală.

„Listele trimise de domnul Marian Oprişan la Vrancea au fost invalidate. Acest lucru înseamnă că se declanşează din nou procedura.

Îmi menţin părerea că domnul Marian Oprişan nu trebuie să candideze pentru o funcţie în Parlament.

Nu este oportună candidatura pentru Senat. Cel mai oportun în acest moment este să rămână vicepreşedinte la CJ Vrancea”, a anunţat Marcel Ciolacu.

De asemenea, Marcel Ciolacu a spus că nu ia decizii „la pauşal” pentru că fiecare filială PSD îşi va reanaliza listele de candidaţi pentru alegerile parlamentare.

Reacţia lui Marian Oprişan: „Ciolacu nu e stăpânul PSD”

Marian Oprişan a reacţionat, după ce Marcel Ciolacu i-a transmis că nu candideze pe alegerile parlamentare.

„Ciolacu nu e stăpânul PSD. Nu am vrut sa candidez, am fost propus de colegi. Președinții organizațiilor locale m-au propus cu unanimitate pentru Senat. Eu nu îmi las organizația la greu și dacă colegii mei au dorit acest lucru cu ardoare nu puteam să îi las și atunci le-am respectat decizia”, a declarat Marian Oprişan, conform Digi24.

Fostul lider al PSD Vrancea spune că decizia de invalidare a listei luată miercuri de conducerea centrală a partidului trebuie să ajungă la filială, care ar putea să facă din nou aceleași propuneri.

„Nu înțeleg motivul pentru care domnul Ciolacu a invalidat lista. Eu nu am probleme de integritate, de cinste sau de altă natură în PSD. Comitetul Politic Județean al PSD poate să facă noi propuneri sau se le mențină pe cele anterioare”, a spus Marian Oprișan, potrivit sursei citate.

De asemenea, Marcel Ciolacu a anunţat la finalul şedinţei Consiliul Politic Naţional că nu va accepta să se regăsească pe listele partidului, la alegerile parlamentare, vreun candidat trimis în judecată.

Ciolacu: „Pe listele PSD nu se va regăsi nicio persoană trimisă în judecată. Nu iau decizii la pauşal”