Mariana Ionescu Căpitănescu, mărturii teribile: „Am pierdut o sarcină chiar pe scena Festivalului Cerbul de Aur. Deşi mi s-a făcut rău, mi-am continuat recitalul”

Interpreta de muzică populară Mariana Ionescu Căpitănescu este mama a doi copii superbi. Cu mulţi ani în urmă, însă, a trăit două experienţe şocante: a pierdut o sarcină chiar în timp ce susţinea un recital pe scena Festivalului Cerbul de Aur; a urmat, apoi, o sarcină dificilă, la capătul căreia medicul a anunţat-o să se pregătească să nască un făt mort.

19 iul. 2022, 14:07

Mariana Ionescu Căpitănescu este tare mândră de copiii ei: Tara Maria are 12 ani şi îi calcă pe urme mamei sale. Studiază, însă, muzica uşoară, nu cea populară. Ea este mezina familiei. Între ea şi frăţiorul ei mai mare, Anthony, este o diferenţă de 11 ani. Între ei, mămica lor a mai pierdut o sarcină sarcină. S-a întâmplat chiar pe scena Festivalului Cerbul de Aur.

Mariana Ionescu Căpitănescu, mărturii teribile: „Am pierdut o sarcină pe scena Cerbului de Aur”

Să vezi ce înseamnă și dăruirea pentru artă… Acea sarcina am pierdut-o în timpul unui recital, în 2004, la Cerbul de Aur. Eram pe scenă, am simțit că ceva mi s-a întâmplat, mi s-a făcut rău, dar cu toată starea aceea am fost nevoită să-mi continui recitalul. Am rezistat, am cântat cu starea aceea. Când am ajuns a doua zi la medic, deja era prea târziu”, a mărturisit îndrăgita artista, potrivit starpopular.ro

Dar norii negri au trecut, iar artista din Oltenia a rămas din nou gravidă. Urma să devină mama Tarei Maria. Medicul cu care urma să nască a avertizat-o că va pierde copilul din cauza hemoragiei sau îşi va pierde chiar ea viaţa. Medicul i-a propus să sacrifice fătul că s-o salveze pe ea.

Citeste si Marcela Fota și Mariana Ionescu Căpitănescu, hărțuite de un bărbat: „Suntem într-un real pericol”

Înainte de naștere, medicul i-a propus să sacrifice fătul pentru a-i salva ei viaţa

În dimineața de 4 septembrie, un medic specialist ginecolog care era de gardă m-a investigat și mi-a spus că s-a hotărât să sacrifice fătul ca să rămân eu în viață. Avusesem hemoragie și mi-a spus că pot să-mi pierd viața. I-am zis că nu există această variantă, să considere că nu mai sunt pacientul lui și să lăsăm lucrurile să curgă normal. Eu aveam dureri extraordinare, se întâmpla cu cinci ore înainte de a aduce fetița pe lume. Soțul meu a stat în spital orele acelea cu gândul că va fi sacrificat copilul”, a declarat artista într-un interviu acordat emisiunii La Măruță.

Născută prematur, artista a rămas internată cu fetiță ei în spital încă două săptămâni. Nici cu Anthony nu a avut o sarcina ușoară. Medicii i-au spus atunci că există 50% șanse să piardă sarcina și că fătul e suspect de sindrom Down.

Venirea pe lume a băiatului meu a fost cea mai mare bucurie a vieții mele! Mai ales când am văzut că este sănătos. Asta pentru că pe timpul sarcinii, la ambii copii, mi s-a spus că vor avea sindromul Down. La Antony mi-am luat acest risc. Atunci era foarte periculoasă acea procedura, amniocenteza, mi s-a spus că există șanse de 50% să pierd sarcina. Și mi-am luat riscul asta că e posibil să fac un copilaș cu sindromul Down. Va dați seama în ce stres am stat timp de cinci luni. Iar când am născut pe cale naturală, n-am simțit nimic! Eram nerăbdătoare să știu că e sănătos”, a mărturisit artista la emisiunea Folclorul sub lupă de la Etno TV.

Citește și Marcela Fota, tunsă la chelie din cauza păduchilor. Episodul rușinos pe care artista nu-l poate uita: „Mariana ne tundea”