Naşa fiului lui Bercea Mondial se pensionează din magistratură după numirea în Consiliul Legislativ. Va cumula pensia şi salariul

Mariana Moţ, judecător la Curtea de Apel Craiova, a depus la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) o cerere de eliberare din funcţie prin pensionare. Solicitarea vine în contextul în care Parlamentul a numit-o în funcţia de şefă a Secţiei de Drept Public din cadrul Consiliului Legislativ.

RomaniaTV.net
02 iul. 2020, 05:52
Naşa fiului lui Bercea Mondial se pensionează din magistratură după numirea în Consiliul Legislativ. Va cumula pensia şi salariul

Cererea de pensionare a Marianei Moţ urmează să fie luată în discuţie în şedinţa de joi a Secţiei pentru judecători a CSM.

Naşa fiului lui Bercea Mondial, numită de Parlament în Consiliul Legislativ

După depunerea jurământului pentru funcţia din Consiliul Legislativ, Mariana va fi în situaţia în care va cumula pensia de magistrat cu salariul, conform Ziare.com.

Cine este Mariana Mot

Judecător la Curtea de Apel Craiova, Mariana Moţ a fost adusă în Ministerul Justiţiei în ianuarie 2017, de fostul ministru Florin Iordache, înainte de adoptarea Ordonanţei 13. Ea a rămas în funcţie şi pe durata mandatului lui Tudorel Toader.

Mariana Moţ este mama fostului deputat PSD Emil Moţ, actualul primar al oraşului Slatina. Emil Moţ a ajuns parlamentar în 2012 datorită liderului PSD Olt, Paul Stănescu.

De asemenea, Mariana Moţ ar fi naşa lui Judecător, unul dintre copiii interlopului Bercea Mondial.

Potrivit HotNews, Bercea Mondial s-a lăudat mereu cu rudele sale din justiţie, invocând şi numele Marianei Moţ. Pe data de 4 iunie 2014, site-ul magistrati.ro a inclus numele Marianei Moţ pe lista celor care i-au năşit copiii interlopului.

„Bercea Mondial deţine o adevarată „colecţie” de naşi celebri. Lista a fost deschisă de Maria Huza, fost presedinte al Tribunalului Bucureşti, care l-a botezat, în anul 2005, pe Judecător, unul dintre fiii lui Bercea. Moaşa micuţului Judecător a fost Mariana Sofia Moţ, magistrat la Tribunalul Olt. Lista naşilor îi mai conţine pe Gheorghe Brenciu (fost procuror şef), care l-a botezat pe Televizor, Gabriel Diaconu (fost viceprimar al Slatinei) şi Marian Chitea (director Hidroserv Slatina), care l-a botezat pe unul dintre nepotii lui Bercea. Pe listă se află şi Theodor Stolojan, cel care l-a botezat, în anul 2004, pe Prinţisor, alt fiu al interlopului”, notează sursa citată.

Cătălin Hideg, dezvăluiri bombă despre mafia măştilor de protecţie. Interviu exclusiv din Emiratele Arabe VIDEO