Marile restaurante din Franţa au fost obligate să le dea la pachet clienţilor ce rămâne din meniurile servite

Publicat: Marţi, 05 Ianuarie 2016 16:56 // Actualizat: Marţi, 05 Ianuarie 2016 16:56 // Sursa: romaniatv.net

Francezii aruncă 7 milioane de tone de alimente, în fiecare an. Va fi însă o mare provocare pentru francezi, pentru care gastronomia este o artă. 

Foto: telegraph.co.uk

Francezii au luat o măsură pentru a reduce risipa de mâncare, obligând marile restaurante să le dea clienţilor, la pachet, resturile de la masă.

Decizia a intrat deja în vigoare, odată cu noul an. Astfel, cele mai celebre restaurante ale Franţei sunt obligate, prin lege, să le dea clienţilor ce nu mănâncă, în aşa numitele doggy bags - pungile pentru resturi de dat la câini, potrivit România TV.

Bucătarii francezi detestă acest obicei, pe care îl consideră ceva tipic american. Iar ei nu pot concepe ca mâncarea lor să ajungă la câini! De fapt, francezii detestă atât de mult să ia la pachet ce nu mănâncă, încât nici nu au un termen care să definească această procedură. Aşa că au inventat propria lor variantă, punga "gurmandului".

Citeşte şi Locuri pe care nu are trebui să le atingi niciodată într-un restaurant. Te pot îmbolnăvi grav

Legea însă nu permite tocmeli. Concret, toate localurile care servesc peste 180 de mese pe zi, le vor da clienţilor resturile mesei, pentru acasă. Turiştii americani sunt însă obişnuiţi să îşi ia resturile culinare acasă. În Statele Unite, sunt restaurante renumite care nu aruncă mai niciodată mâncarea rămasă.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
05 ian 17:12
... Francezii aruncă 7 milioane de tone de alimente, în fiecare an. Va fi însă o...
1
EUR
4.8750
RON
26 Sep
noapte 15 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H