EXCLUSIV Marius Budăi, anunţ de ultim moment despre majorarea pensiilor. Cu cât vor creşte valoarea punctului de pensie şi pensia minimă

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a făcut precizări de ultimă oră despre majorarea pensiilor, despre cea de-a treisprezecea pensie, dar şi despre ajutoarele pe care Guvernul le va acorda familiilor nevoiaşe.

13 dec. 2021, 20:38
EXCLUSIV Marius Budăi, anunţ de ultim moment despre majorarea pensiilor. Cu cât vor creşte valoarea punctului de pensie şi pensia minimă

Marius Budăi a dat asigurări, în emisiunea Newsline de la România TV, că pensiile vor fi majorate, ordonanţele fiind deja elaborate şi urmând să fie aprobate în Guvern.

Avem ordonanţele elaborate, aşteaptă să fie aprobate în Guvern, probabil dacă obţinem avizul Consiliului Legislativ si avizul Comitetului Executiv economic şi social vor fi aprobate miercuri, ordonanţe care prevăd majorarea valorii punctului de pensie de la 1.442 la 1.586 de lei, majorarea alocaţiilor, instituirea indemnizaţiei a 13-a pentru persoanele cu dizabilităţi, dar şi majorarea pensiei minime de la 800 de lei la 1000. Sunt lucruri pe care eram obligaţi să le facem să apărăm cetăţenii români de acest val uriaş de scumpiri”, a spus ministrul Muncii în emisiunea Cristinei Şincai.

Citeste si ZILE LIBERE. Românii ar putea încheia anul cu o minivacanţă de Revelion, care anul acesta pică în weekend!

Familiile nevoiaşe, în atenţia Guvernului

Marius Budăi a dat asigurări că atenţia Guvernului se va îndrepta în special către familiile nevoiaşe.

Ăsta este şi scopul acelei măsuri pentru sprijin în ianuarie acordat pensionarilor cu pensii mici. În coaliţia politică se va decide forma finală şi vom ieşi în comunicare publică, transparent, să anunţăm prin intermediul presei, să informăm pe toti cetăţenii români„, a adăugat Marius Budăi.

Ministrul Muncii îi asigură pe pensionari că există bani la buget, astfel încât nu se pune problema ca pensiile să nu fie majorate începând cu anul viitor.

Ministerul de Finanţe deja a avizat aceste proiecte de ordonanţă de urgenţă. Bineînţeles, discutăm zilnic, de mai multe ori pe zi, atât eu cu domnul ministru, cât şi liderii coaliţiei cu noii miniştri, echipele tehnice la nivel de ministere pentru a integra toate propunerile în buget. Odată ordonanţele apobate în şedinţă vor face baza pentru construcția bugetului pentru anul 2022„, a completat ministrul Muncii.

Citeste si EXCLUSIV. Imagini INTEGRALE, filmul scandalului din casa Dianei Şoşoacă VIDEO