Marius Budăi anunţă salarii majorate cu 50%: „Parlamentul e suveran, nu putem opri asta”

Parlamentul a decis ca mii de angajați din România să primească sporuri de până la 50% în plus la salariu. ”Parlamentul este suveran”, a declarat ministrul Muncii.

16 mart. 2023, 15:08
Marius Budăi anunţă salarii majorate cu 50%: „Parlamentul e suveran, nu putem opri asta”

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a vorbit, despre majorarea unor salarii pentru mai multe categorii de bugetari. Una dintre aceste categorii este reprezentată de cei care lucrează cu fonduri europene și se ocupă de proiecte PNRR.  Aceștia vor primi în plus la salariu sporuri de până la 50%.

Fericiți sunt primarii, viceprimarii, președinții de consilii județene care primesc bani în plus și care așteaptă și alte creșteri de salariu după ce Curtea Constituțională a dat undă verde unei legi din Parlament.

Și nu doar ei. O altă categorie de bugetari care vor primi bani în plus sunt angajații de la ANI, care primesc spor pentru vătămare neuropsihică, în valoare de 25%.

Vouchere de vacanțe date din bugetul de stat și pentru angajații de la privat din 2024. Adrian Benţa: „Va fi un efort bugetar şi trebuie găsită o sursă de finanţare“

Este bine de știut că majorările nu s-au oprit, pentru că în Parlament au fost depuse mai multe proiecte de lege care sunt în dezbatere acum și care propun majorări pentru mii de bugetari.

Salarii mai mari cu 10-15%

Acest lucru înseamnă că, de exemplu, salariile angajaților de la APIA, de la Facultatea de Silvicultură sau de la Agenția pentru Investiții Rurale ar putea să crească cu procente de 10% sau 15%.

Acest spor ar aduce, de exemplu, în plus la salariul unui director, aproximativ 2.300 lei valoare brută. Acești angajați primesc majorare salarială și au deja un spor pentru condiții vătămătoare de 15%.

Vouchere consistente de la Guvern. 15.000 de lei de familie, deja banii au ajuns pe card la 1000 de familii

Iar majorările continuă! Pentru că toți angajații de la stat, potrivit unui amendament depus la un proiect de lege, ar urma să primească, de asemenea, și acest spor pentru condiții vătămătoare.

Întrebat, la Antena 3, cum se va crea un echilibru în legea salarizării în condițiile în care din ce în ce mai mulți angajați de la stat primesc venituri mai mari, Marius Budăi, susține că ”Parlamentul este cel care ia deciziile”. ”Parlamentul este suveran și Executivul face ce spune Parlamentul. Deci nu putem noi să oprim Parlamentul să legifereze, nici constituțional. Vom discuta atunci când construim legea salarizării și vedem la ce concluzii ajungem!”, a spus Marius Budăi.