EXCLUSIV | Marius Budăi anunţă schimbarea formulei pentru majorarea pensiilor: „Nu vreau să dau speranţe!”

Marius Budăi a venit cu declarații noi despre pensiile românilor, în exclusivitate pentru România TV. Ministrul Muncii nu promite o mărire a pensiilor în perioada următoare.

15 ian. 2022, 19:32
EXCLUSIV | Marius Budăi anunţă schimbarea formulei pentru majorarea pensiilor: „Nu vreau să dau speranţe!”

Marius Budăi anunţă schimbarea formulei pentru majorarea pensiilor. Guvernantul PSD a dat însă asigurări românilor că prezența PSD în guvern va aduce plus valoare.

Marius Budăi anunţă schimbarea formulei pentru majorarea pensiilor: „Nu vreau să dau speranţe!”

”Am primit mesaje inclusiv de la seniorii României . Trebuie să conștientizăm unde suntem în România cu avalanșa de prețuri, de scumpiri, cu ce se întâmplă în Energie. Mă întreb ce s-ar fi întâmplat dacă PSD nu ar fi militat pentru pachetul social. Trebuie să avem grija cea mai mare pentru românii vulnerabile.

Despre majorările acestea, gândim o formulă. Avem anumite condiționalități de respectat. Una e procentul de plată din PNRR și introducerea pensiilor în baza unor legi speciale. Ne vom bate în continuare. Nu vreau să dau speranțe, să spun că pensiile vor crește, însă noi vom da plus valoare.

Rezolvarea inechităților se va rezolva și prin legea, dar ne trebuie și efortul bugetar care să vină din spate să susțină acest impact bugetar. Eu mă feresc de termene pe care nu le putem respecta. Recalcularea pensiilor, trebuie să facem pași mici și etapizați.

Din 2035 vorbim, avem o precizare când se va duce vârsta de pensionare la femei de 63 de ani. E practic imposibil acum să creștem vârsta de pensionare acum. Ne uităm spre speranța de viață sănătoasă a României.  Pensia minimă nu va fi legată de salariul minim, nu au fost discuții pe această temă.

Citește și: Nicolae Ciucă, anunţ de ultimă oră în Parlament! Pensiile şi alocaţiile vor creşte din 2022. „Guvernul este dator să se implice activ şi în implementarea politicilor sociale”
Au fost specialiști care au spus că legea pensiei actuale este foarte bună, o vom îmbunătăți dacă este nevoie. Formula de calcul cea nouă a fost formulată cu ajutorul specialiștilor.”, a declarat Marius Budăi, în exclusivitate pentru România TV.

Citește și: EXCLUSIV Marius Budăi: „Avem 2,5 milioane de români cu pensii până în 1.600 de lei şi noi punem în PNRR un impact bugetar cu plata pensiilor de maximum 9,4%, să îi lăsăm pe oamenii ăştia tot săraci”