Marius Budăi, despre revoluția învățământului tehnologic: ”Trebuie să avem mai multe ore de practică în fabrici”

Ministrul Muncii, Marius Budăi, vrea să facă revoluția învățământului tehnologic, iar în acest sens a discutat cu actualul ministru al Educației, dar și cu fostul, despre alocarea unui capitol important în legile educației.

09 feb. 2023, 09:13
Marius Budăi, despre revoluția învățământului tehnologic: ”Trebuie să avem mai multe ore de practică în fabrici”
Marius Budăi, despre revoluția învățământului tehnologic

Marius Budăi, despre revoluția învățământului tehnologic. Ministrul Muncii, Marius Budăi a participat miercuri la un eveniment sindical, unde a vorbit printre altele și despre importanța orelor de practică în fabrici.

Citește și Ministrul Energiei, Virgil Popescu, trimite Corpul de Control după accidentul cumplit din Gorj și cere demisii: „Nu putem lăsa o asemenea tragedie fără răspuns”

Marius Budăi, despre revoluția învățământului tehnologic

„Vorbeam şi cu doamna ministru al Educaţiei şi am vorbit şi cu fostul domn ministru al Educaţiei ca în Legile educaţiei învăţământul tehnologic să fie un capitol extrem de important, o regândire a programei învăţământului tehnologic, pentru că trebuie să avem mai multe ore de învăţământ tehnologic, mai multe ore de practică în fabricile respective – şi să scoatem într-adevăr învăţământul dual şi învăţământul tehnologic, să fie acel învăţământ care să ne dea personalul calificat, după care să-i punem la dispoziţia mediului privat – şi să găsim acele soluţii în care să ieşim din paradigma plăţii pe salariul minim. Sunt lucruri extrem de importante, care vor fi luate în discuţie şi pe care dacă le vom implementa, cu siguranţă, uşor-uşor şi piaţa muncii din România va arăta altfel”, a spus Marius Budăi, potrivit Agerpres.

Ce se întâmplă cu creșterea salariului minim

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a dezvăluit ce-i așteaptă pe români în perioada următoare și când va crește salariul minim.

Majorările salariale ar putea intra în vigoare după ce Marcel Ciolacu preia funcția de premier, lucru care se va întâmpla în luna mai. Printre variantele luate în calcul se află și creșterea cu 500 de lei de la 1 iunie a salariului minim pe economie.

„Eu nu pot să spun, astăzi, o dată la care vom majora salariul minim. Da, da, PSD susține majorarea salariului minim, însă nu va fi o majorare peste noapte, nu vom dezechilibra economia. Nu vom lua nicio decizie până nu vom discuta cu mediul de afaceri, inclusiv în discuțiile cu domnul comisar pe muncă din prezențele pe care le-am avut la Bruxelles, în toate comisiile, am susținut această directivă și practic și o măsură de protecție socială pentru cetățeni.

Trebuie să avem această majorare a salariului, că va fi la jumătatea anului, că va fi la 1 ianuarie anul 2024, însă cu siguranță nu va fi o măsură impusă sau introdusă peste noapte”, a spus Marius Budăi, ministrul Muncii, la Antena 3 CNN.

Citește și Ministrul Energiei a dezvăluit cum se încălzește iarna! Cum reușește Virgil Popescu să facă economie