Marius Obreja (PNL): Atitudinea UDMR este penibilă

Vicepreşedintele Senatului, liberalul Marius Obreja, a catalogat vineri drept "penibilă" atitudinea UDMR, susţinând că retragerea lui Kelemen Hunor din funcţiile deţinute în Cabinetul Ponta, în condiţiile rămânerii Uniunii la guvernare, reprezintă doar un "gest de faţadă" pentru electorat, transmite Agerpres.

RomaniaTV.net
11 iul. 2014, 17:00
Marius Obreja (PNL): Atitudinea UDMR este penibilă

Marius Obreja a declarat că este foarte clar că UDMR doreşte să rămână la guvernare pentru a-şi „prezerva avantajele”, iar chestiunea cu demisia este doar o „poveste de prostit copiii”. „Sunt penibili, asta e expresia cea mai potrivită”, a afirmat Marius Obreja.

El este de părere că liderul UDMR, Kelemen Hunor, a fost cel care a dat dovadă de „inamiciţie” faţă de colegii de guvernare, deoarece nu s-a consultat cu ei înainte de a susţine iniţiativa cetăţenească „Minority SafePack”, de la care au pornit dispute cu Ministerul Afacerilor Externe.

„Kelemen Hunor a criticat MAE că nu s-a consultat cu UDMR înainte de a interveni în procesul de la Curtea Europeană de Justiţie legat de iniţiativa cetăţenească privind protecţia minorităţilor naţionale, dar nici domnia sa nu s-a consultat cu vreun reprezentant al Guvernului înainte de a iniţia acest demers(…) E clar că încearcă acum să o prezinte ca pe o inamiciţie din partea colegilor de guvernare, câtă vreme inamiciţia e venită din partea UDMR”, a spus Marius Obreja.

Kelemen Hunor a anunţat vineri, după Consiliul Permanent desfăşurat la Cluj, că UDMR va rămâne la guvernare, dar el se va retrage din toate funcţiile deţinute în Cabinetul Ponta, respectiv cea de vicepremier şi de ministru al Culturii.

Consiliul Permanent al UDMR s-a întrunit la Cluj-Napoca pentru a lua o decizie privind situaţia creată după ce Guvernul român, prin Ministerul de Externe, a susţinut poziţia Comisiei Europene referitoare la Iniţiativele cetăţeneşti „Minority SafePack”, potrivit căreia Uniunea Europeană nu are competenţe atribuite în baza dispoziţiilor tratatelor fundamentale iar drepturile minorităţilor sunt reglementate de legislaţia naţională.