Mark Webber a câştigat Marele Premiu de Formula 1 al Marii Britanii

Pilotul australian Mark Webber (Red Bull) a câştigat, duminică, Marele Premiu al Marii Britanii, desfăşurat pe circuitul de la Silverstone, fiind urmat de spaniolul Fernando Alonso (Ferrari) şi de germanul Sebastian Vettel (Red Bull). Este a doua victorie de etapă a lui Webber, în acest sezon de Formula 1.

RomaniaTV.net
08 iul. 2012, 14:43
Mark Webber a câştigat Marele Premiu de Formula 1 al Marii Britanii

Cursa de la Silverstone, a 9-a din calendarul pe 2009 al Formulei 1, a fost dominată autoritar de Fernando Alonso, dar pilotul de la Ferrari a fost depăşit cu patru tururi înainte de final de australianul Mark Webber, care a şi trecut primul linia de sosire. La baza succesului a stat strategia Red Bull de a începe cursa cu pneuri soft şi de a utiliza cauciucurile hard în ultimele două treimi ale traseului.

Webber a recuperat în numai 10 tururi diferenţa de patru secunde care îl separa de Alonso, l-a depăşit şi a câştigat a doua cursă din acest an, după cea de la Monte Carlo.

Pe locul patru s-a clasat brazilianul Felipe Massa (Ferrari), pe cinci finlandezul Kimi Raikkonen (Lotus), iar pe şase francezul Romain Grosjean (Lotus).

Locurle 7-10 au fost ocupate în ordine de germanul Michael Schumacher (Mercedes), britanicul Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes), brazilianul Bruno Senna (Williams) şi britanicul Jenson Button (McLaren-Mercedes).

Următoarea etapă, Marele Premiu al Germaniei, va avea loc în 22 iulie, la Hockenheim.

După 9 Grand Prix-uri, clasamentul piloţilor este următorul:

1. Fernando Alonso 129 de puncte;

2. Mark Webber 116;

3. Sebastian Vettel 100;

4. Lewis Hamilton 92;

5. Kimi Raikkonen 83;

6. Nico Rosberg 75.