MARŞ de PROTEST al elevilor târgovişteni: Liceenii s-au dus la PRIMĂRIE să ceară CĂLDURĂ ÎN ŞCOLI VIDEO

De trei săptămâni, căldura din sălile de clasă ale şcolilor şi liceelor din Târgovişte lipseşte. Elevii de la Liceul Ion Heliade Rădulescu au făcut miercuri o grevă spontană în curtea liceului, iar joi au manifestat la primăria oraşului.

RomaniaTV.net
05 dec. 2013, 09:36
MARŞ de PROTEST al elevilor târgovişteni: Liceenii s-au dus la PRIMĂRIE să ceară CĂLDURĂ ÎN ŞCOLI VIDEO

Elevii de la Liceul Ion Heliade Rădulescu, însoţiţi de profesorii lor, s-au încolonat şi au pornit într-un marş de  protest faţă de faptul că de săptămâni întregi, de când a început frigul, şcoala lor nu este încălzită.

Liceenii au fost primiţi în primăria oraşului de către viceprimarii acesteia, potrivit România TV. Ei s-au plâns că nu au căldură în şcoală de cel puţin trei săptămâni şi au spus că nu vor mai merge la cursuri până când această problemă nu va fi rezolvată. Viceprimarii i-au mustrat în schimb, spunându-le că se lasă manipulaţi de profesori, potrivit România TV.

Marşul liceeniilor târgovişteni a fost supravegheat de poliţie, care i-a însoţit şi la primărie.

Peste 300 de elevi şi mai mulţi profesori au protestat joi, la Târgovişte, celor de Liceul Ion Heliade Rădulescu alăturându-li-se elevi de la alte licee. Unii părinţi spun că nu mai vor să îşi lase copiii la școală din cauza frigului din clase.

Viceprimarii i-au mustrat pe liceeni pentru protestul lor „neautorizat”, punându-le în vedere că ar putea să primească amenzi.  „Le-am spus şi de faza cu aerotermele cumpărate de noi, care erau în birou la director şi se încălzea la ele. Ne-a zis că e un miting fără autorizaţie şi s-ar putea să ne luăm şi amenzi”, a povestit o tânără, potrivit diacaf.com.

Şi directorul şcolii a recunoscut că e frig în clase, dar a spus că nu atât de frig încât elevii să nu poată să stea în clase, la cursuri şi că „nu au fost temperaturi negative”, aşa cum s-au plâns elevii, ci „de plus 6 grade”.