Mărturia sfâşietoare a tânărului care a rămas cu piciorul amputat şi văduv din staţia de autobuz din Baia Mare: „Mami, nu-l iertaţi!

Tragedia din staţia de autobuz din Baia Mare a stârnit revolta oamenilor, care au protestat după ce au aflat că şoferul BMW-ului va fi cercetat în libertate. Tribunalul Maramureş a decis într-un final ca acesta să fie aresat timp de 29 de zile.

10 iul. 2021, 19:16
Mărturia sfâşietoare a tânărului care a rămas cu piciorul amputat şi văduv din staţia de autobuz din Baia Mare: „Mami, nu-l iertaţi!

Mărturia sfâşietoare a tânărului care a rămas cu piciorul amputat. Şoferul din Baia Mare care a distrus o familie după ce a intrat cu BMW-ul într-o staţie de autobuz nu va avea parte de iertare din partea bărbatului care a rămas văduv şi fără un picior, în urma accidentului.

Mărturia sfâşietoare a tânărului care a rămas cu piciorul amputat şi văduv din staţia de autobuz din Baia Mare: „Mami, nu-l iertaţi!

Raul plânge încontinuu şi le-a cerut apropiaţilor să nu îl ierte pe cel care l-a lăsat fără soţie.

„Întruna îmi spune, de când am înmormântat-o pe nevastă-sa, îmi spune întruna: Mami, nu-l iertaţi! Şi plânge întruna”. Abia acum începe cu operaţiile de mai sus, de la genunchi în sus. Amândouă picioarele sunt rupte, şi acolo necesită operaţie. Şi pe urmă la mână şi coloană”, a spus mama lui Raul, pentru Observator.

Denisa şi Raul se aflau într-o staţie de autobuz din Baia Mare, când martorii spun că BMW-ul s-a apropiat cu viteză, iar şoferul a pierdut controlul volanului, strivindu-i pe cei doi. Alte persoane care se aflau în apropiere au reuşit să se ferească la timp.

„Nu ştiu ce a avut în cap! A vrut să pară şmecher în faţa oamenilor, că el are maşină scumpă! Eu am apucat numai să-mi trag un pic picioarele. Ei, săracii, nu au mai apucat deloc, nimic”, a povestit o persoană la faţa locului.

Decizia iniţială i-a nemulţumit pe procurori, mai ales că după moartea Denisei, a fost schimbată încadrarea juridică, fiind cercetatat pentru ucidere din culpă.

„Tribunalul Maramureş a admis, în data de 09.07.2021, contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare împotriva încheierii penale nr. 2085 din 6 iulie 2021 pronunţate de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Baia Mare, a desfiinţat-o în totalitate şi, rejudecând, a admis propunerea formulată şi a dispus arestarea preventivă a inculpatului cercetat pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă şi
vătămare corporală din culpă pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 9 iulie 2021 şi până în data de 7 august 2021 inclusiv.

Pentru a dispune măsura arestării preventive a inculpatului, instanţa a reţinut existenţa unor indicii temeinice care justifică suspiciunea rezonabilă că acesta, în data de 03.07.2021, în jurul orei 20:05, conducând un autoturism marca BMW în Municipiul Baia Mare, din cauza nerespectării dispoziţiilor legale care reglementează circulaţia rutieră şi a neadaptării vitezei de circulaţie la condiţiile de carosabil umed, a pierdut controlul autoturismului, a derapat, autoturismul intrând într-o construcţie special amenajată cu destinaţie de staţie de autobuz, în afara părţii carosabile, în urma accidentului rezultând vătămarea corporală gravă a uneia dintre victime, care, din cauza leziunilor suferite, a decedat în data de 06.07.2021. Hotărârea Tribunalului Maramureş este definitivă”, se arată în decizia instanţei.

Citește și: Şoferul de la Baia Mare care a ucis-o pe Denisa în staţia de autobuz, arestat preventiv. Iubitul fetei a ramas infirm după accident