Mărturii din infernul de la Sighet: Tineri în flăcări strigau după ajutor VIDEO

Un martor al exploziei a povestit la România TV cum unul dintre cei răniţi se tăvălea în zăpadă ca să stingă flăcările de pe el, iar un altul era de nerecunoscut, din cauza arsurilor.

RomaniaTV.net
19 feb. 2012, 21:15
Mărturii din infernul de la Sighet: Tineri în flăcări strigau după ajutor VIDEO

Ileana Zubaşcu, un martor al exploziei a povestit la în emisiunea Ultima Oră, de la România TV, scene desprinse parcă din filmele de groază: oameni în flăcări, rostogolindu-se în zăpadă şi ţipând după ajutor.

Am auzit o bubuitură destul de mare. Am ieşit repede afară, ştiind că în noapte s-a întâmplat ceva. Când am ajuns în faţa memorialului m-am uitat înspre clădire, unde era un băiat în zăpadă. Ardeau pe el hainele şi se dădea de rostogol în zăpadă.

Pe partea memorialului venea din nou un domn, tot cu foc pe dânsul, pe haine, pe care şi le scutura să şi le dea jos. Intenţionam să-l ajut, dar dânsul a reuşit să stingă focul şi mi-am dat seama că nu pot să-l ajut cu haina, pentru că arsurile deja erau pe corp. Venise până la uşa memorialului strigând ajutor, era ars, nu se vedea nimic pe el decât pielea toată arsă. Striga duceţi-mă la spital.

Apoi s-au întors fugind spre salvare. Îmi pare rău că nu am putut fi de mai mult ajutor. Nu aveam ceva pregătit să pot să le pun pe piele, aveau dureri extraordinare, strigau după ajutor. Erau doi tineri. Primul era până la jumătate ars, al doilea era foarte ars, nu puteai să-ţi dai seama cine este„, a spus Ileana Zubaşcu.