Maru, dealerul de droguri al lui Vlad Pascu, rămâne după gratii de Sărbători

Doi dintre dealerii de droguri ai lui Vlad Pascu, plasaţi în arest la domiciliu. Decizia judecătorilor este definitivă.

15 dec. 2023, 21:09
Maru, dealerul de droguri al lui Vlad Pascu, rămâne după gratii de Sărbători

Doi dintre dealerii de droguri ai lui Vlad Pascu, plasati in arest la domiciliu. Decizia judecatorilor este definitiva
Costin Anton Constantin și Ștefan Ciprian Constantin vor fi plasați la domiciliu, în urma deciziei, care a fost dată vineri, de judecătorii de la Curtea de Apel București. Tudor Duma, cunoscut drept ”Maru”, rămâne în arest preventiv.

„Se înlocuiește măsura arestării preventive dispusă față de inculpați cu măsura arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile, de la 15.12.2023 până la 13.01.2024 inclusiv”, este precizat în sentință.

Ce a apărut la mormântul lui Sebi Olariu, tânărul ucis de Vlad Pascu. Tatăl lui a filmat totul și a publicat imaginile: „Vrem viața pe care o aveam înainte”
Presupușii dealeri ai lui Vlad Pascu au fost trimiși în judecată la începutul lunii decembrie. Cei trei sunt acuzați de trafic de droguri de risc şi de mare risc, în formă continuată, deţinere de droguri de risc şi de mare risc în vederea consumului propriu, în formă continuată, deţinere fără drept de droguri de risc, în vederea consumului propriu şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

La percheziții, în casa fraților Constantin, procurorii au găsit peste 850 de grame de droguri de mare risc care ar fi urmat să fie vândute mai departe”.

Trei tineri au fost trimişi în judecată de către procurorii DIICOT, pentru trafic de droguri, iar unul dintre ei are legătură cu Vlad Pascu, cel care drogat fiind a accidentat mortal doi tineri în localitatea 2 Mai. Asupra celor trei anchetatorii au găsit mai multe cantităţi de droguri.

Reprezentanţii DIICOT au transmis miercuri, că procurorii au dispus trimiterea în judecată a trei persoane, în stare de arest preventiv, pentru săvârşirea infracţiunilor de  trafic de droguri de risc şi de mare risc, în formă continuată, deţinere de droguri de risc şi de mare risc în vederea consumului propriu, în formă continuată,  deţinere fără drept de droguri de risc, în vederea consumului propriu şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Decizii şocante în cazul accidentului din 2 Mai! Tatăl lui Vlad Pascu scapă de controlul judiciar, iar Miruna Pascu, mama şoferului drogat, de arestul la domiciliu

“În sarcina primului inculpat s-a reţinut că, în perioada ianuarie – septembrie 2023, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, a cumpărat de la ceilalţi doi inculpaţi, în vederea traficării, diferite cantităţi de canabis, iar în luna aprilie a oferit participanţilor la o petrecere (inclusiv  minori), aproximativ 10 grame metamfetamină cristal  pentru consum. Totodată, a deţinut la domiciliul său în vederea traficării o cantitate Fentanyl,  drog de mare risc”, au precizat procurorii.

Ei au precizat că acelaşi tânăr a fost depistat cu diferite cantităţi de canabis şi codeină. “Acelaşi inculpat a deţinut  în vederea consumului propriu, diferite cantităţi de canabis şi codeină (droguri de risc şi  respectiv de mare risc), iar în luna  iulie 2022, a fost depistat de un echipaj de jandarmi pe raza judeţului Constanţa, având asupra sa  o cantitate de cannabis destinată consumului personal. Actele de urmărire penală au mai relevat  că inculpatul  a deţinut la domiciliul său, fără drept,  mai multe cartuşe  cu privire la care, în urma efectuării constatării tehnico-ştiinţifice balistice, s-a stabilit că este muniţie letală,   supusă autorizării conform Legii 295/2004 (republicată) privind regimul armelor şi muniţiilor”, au explicat procurorii.

Anchetatorii au precizat şi motivele pentru care sunt acuzate celelalte două persoane din dosar. “În sarcina celorlalţi doi inculpaţi (rude), s-a reţinut că au vândut primului inculpat  cantităţi de drog de risc în vederea traficării, iar la data de 14.09.2023, au deţinut, în scopul comercializării,  cantitatea de 844,59 grame canabis. Unul dintre ei a deţinut  pentru consum  propriu şi alte cantităţi de canabis, precum şi o ţigaretă conţinând  acest drog de risc”, au mai afirmat procurorii DIICOT.
Aceştia au menţionat că prin rechizitoriu au solicitat menţinerea măsurilor preventive adoptate în cauză,  precum şi  obligarea inculpaţilor la plata sumei de 30.000 lei cu titlul de  cheltuielile judiciare avansate de stat.
“De asemenea, s-a dispus disjungerea materialului de urmărire penală şi continuarea cercetărilor faţă de un alt inculpat pentru infracţiunea de   deţinere, fără drept, de droguri de risc în vederea consumului propriu precum şi continuarea cercetărilor, într-un nou dosar,  cu privire la  infracţiunile de pornografie infantilă, influenţarea declaraţiilor şi şantaj”, a mai transmis sursa citată.

Dosarul a fost înaintat pentru soluţionare Tribunalului Bucureşti. Prima persoană trimisă în judecată în acest dosar ar face parte din cercul lui Vlad Pascu, cel care în luna august, drogat fiind, a accidentat mortal doi tineri în localitatea 2 Mai.
Este vorba despre Tudor Duma, cunoscut sub numele de Maru, care s-a filmat când a intrat în Spitalul Floreasca pentru a căuta medicamente cu care să se drogheze rămâne în arest preventiv.