Masacru la Mihăeşti! Peste 50 de porci, ucişi într-o manieră brutală: „A fost masacru, execuţie în stil mafiot, în faţa unor copii”

Scene şocante într-o localitate din Vâlcea cu asomarea unor porci. Imaginile au devenit virale pe reţelele de socializare, iar autorităţile şi-au justificat acţiunea pe baza unei suspiciuni de peste porcină.

RomaniaTV.net
08 oct. 2020, 09:55

Mai multe echipe mixte formate din reprezentanţii Direcţiei Sanitar-Veterinare pentru Siguranţa Alimentelor, Poliţie şi Direcţia Agricolă Vâlcea au demerat în luna octombrie o acţiune amplă pentru prevenirea şi combaterea pestei porcine africane.

În cadrul acţiunii de prevenire şi combatere a pestei porcine africane, urmare a unor informaţii cu privire la o exploataţie non-profesională care comercializează porci fără documente de provenienţă ori sanitar-veterinare, echipele au mers la Mihăeşti. În urma constatării la faţa locului, la începutul acestei săptămâni s-a luat decizia uciderii porcilor găsiţi în ferma privată şi îngroparea acestora, sub suspiciunea de pestă porcină.

Proprietarii fermei au realizat mai multe filmări, cu un puternic impact emoţional. Acestea au fost postate pe Facebook şi au prezentat o manieră brutală a asomării animalelor, precum şi o serie de sincope în gestionarea situaţiei. 

Conform reprezentanţilor DSVSA – Vâlcea, acţiunea de la Mihăeşti a urmărit verificarea legalităţii sacrificării şi comercializării porcilor, întrucât existau informaţii potrivit cărora familia în cauză se ocupa cu vânzarea, fără acte, a sute de porci, pe care-i creşteau special pentru această îndeltnicire.

„Nu s-a respectat interdicţia de mişcare a porcinelor, comercializarea acestora fiind interzisă”, avea să declare în urma declanşării unui scandal pe această temă, în mediul online, conducerea instituţiei.

Autorităţile au menţionat Decizia 709/2014 a Comunităţii Europene şi faptul că Vâlcea este judeţul roşu de pestă porcină africană. Sub pretextul stopării evoluţiei pestei porcine africane, s-a luat decizia ca toate animalele să fie sacrificate şi îngropate.

VEZI VIDEO AICI


loading...