Masca a devenit obligatorie în zone din aproape 20 de judeţe. Avocat: Libertăţile omului sunt îngrădite

Autorităţile din mai multe localităţi, comune sau municipii din România au impus obligaţia de a purta mască în aer liber, din cauza numărului mare de infectări cu coronavirus. 

RomaniaTV.net
22 oct. 2020, 18:35
Masca a devenit obligatorie în zone din aproape 20 de judeţe. Avocat: Libertăţile omului sunt îngrădite

Masca este obligatorie în zone sau municipii precum Bucureşti, Argeş, Brăila, Vâlcea, Olt, Caraş-Severin, Galaţi, Bistriţa-Năsăud, Alba, Timiş, Sibiu, Hunedoara, Suceava, Mureş, Cluj, Constanţa şi Braşov.

Avocatul Mihai Baco susţine că libertăţile omului sunt îngrădite mai mult ca niciodată.

„Foarte rău pică să vezi pe stradă organe ale autorităţii de stat care, şi aşa puţină lume care mai circulă pe jos, să fie abordată că fie masca e puţin căzută pe partea stângă sau pe partea dreaptă, fie nu acoperă integral nasul, şi să aplice amenzi. Pe mine ce mă sperie în mod aparte este uşurinţa cu care noi renunţăm la aceste libertăţi individuale”, a spus avocatul Mihai Baco la o conferinţă.

Deşi în România se apropie de 5.000 de infectări zilnice, oamenii nu respectă măsurile impuse de autorităţi. Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ultimele de 24 de ore 5.931 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 793.577 de lei.

De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliției, au fost constatate, ieri, 11 infracțiuni pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal.

Reamintim că Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat, joi, 4.902 cazuri noi de COVID-19 în 24 de ore. De asemenea, s-a înregistat un nou record în privinţa deceselor – 98 de morţi în 24 de ore. Şi numărul pacienţilor internaţi la ATI a crescut, fiind anunţate 778 de persoane infectate cu SARS-COV2 în stare gravă.

Mai mult, încă un judeţ intră în scenariul roşu. Astăzi Clujul a depăşit coeficientul de 3 cazuri la mia de locuitori.

Citeşte şi Experţi OMS: Imunitatea dată de infectarea cu COVID poate dura până la şapte luni