Masca de protecţie devine obligatorie în apropierea şcolilor şi în judeţul Dâmboviţa

Autorităţile din Dâmboviţa au adoptat, marţi, 6 octombrie, o hotărâre prin care se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie pe o rază de 100 de metri în jurul unităţilor de învăţământ în localităţile care depăşesc rata de îmbolnăvire COVID de 1,5 la o mie de locuitori.

RomaniaTV.net
06 oct. 2020, 11:16
Masca de protecţie devine obligatorie în apropierea şcolilor şi în judeţul Dâmboviţa

Măsura urmează să intre în vigoare miercuri şi se aplică, momentan, în şapte oraşe şi comune din judeţ.

Citeşte şi: Masca devine obligatorie în apropierea şcolilor şi în două oraşe din judeţul Cluj

„Se instituie, începând cu data de 7.10.2020, obligativitatea purtării măştii de protecţie pe o rază de 100 m în jurul unităţilor şcolare de pe raza unităţilor administrativ-teritoriale unde rata de incidenţă depăşeşte 1,5/1000 de locuitori, respectiv Credevia, Glodeni, Ocniţa, Titu, Moţăieni, Perşinari, Ulmi” este prevederea din Hotărârea nr. 36/06.10.2020 a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa.

Obligativitatea ultimei măsuri se va institui şi pentru alte unităţi administrativ-teritoriale unde rata de incidenţă va depăşi 1,5 la o mie de locuitori, a transmis Prefectura Dâmboviţa.

În plus, membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa au dispus, prin acelaşi document, menţinerea unor restricţii în ceea ce priveşte funcţionarea cafenelelor, a restaurantelor din spaţii închise şi a sălilor de jocuri de noroc. Astfel, restricţiile impuse anterior în acest sens în localităţile Ocniţa, Crevedia şi Glodeni se menţin până pe data de 13 octombrie, iar începând de miercuri vor fi închise localurile din spaţiile interioare şi în oraşul Titu, pentru o perioadă de o săptămână.