Mască uimitoare pentru estomparea cearcănelor

Odată cu trecerea timpului, pielea începe să-și piardă din fermitate, iar mușchii din jurul ochilor slăbesc. Astfel, apar pungile de sub ochi. Înainte de a cheltui bani pe fel și fel de creme în încercarea de a le estompa, încearcă o mască din doar 3 ingrediente.

RomaniaTV.net
15 apr. 2016, 13:27
Mască uimitoare pentru estomparea cearcănelor

Cauzele apariției pungilor de sub ochi

Oboseala, iritațiile ușoare (provocate de săpun sau machiaj) și chiar expunerea neprotejată la soare pot duce, în timp, la culoarea inegală a tenului, în special în zona de sub ochi. Pe măsură ce înaintezi în vârstă, pielea își pierde elastina și colagenul și se subțiază. Asta face ca vasele de sânge din această zonă să fie mai vizibile, dând un aspect întunecat zonei din jurul ochilor.

Îmbunătățește-ți dieta

Există unele studii care arată că persistentele cearcăne sunt cauzate de un deficit de fier. De aceea, mănâncă cât mai multe alimente bogate în acest mineral, cum sunt spanacul, broccoli și toate tipurile de sucuri de fructe.Totodată, unii specialiști spun că pungile de sub ochi sunt rezultatul lipsei antioxidanților din organism. Aceștia combat îmbătrânirea prematură și mențin pielea tânără. Prin urmare, include în alimentație și fructe și legume bogate în antioxidanți, cum sunt afinele, ceapa, legumele și bea ceai negru sau verde.

Citeşte şi  Din cauza asta faci cearcăne! Obiceiurile care te îmbătrânesc şi duc la formarea lor

Mască de casă

Ai nevoie de:

1 lingură de miere

1 linguriță suc proaspăt de castravete

1 linguriță de cartofi rași

Pune ingredientele într-un vas și omogenizează bine, până când obții o pastă. Curăță pielea, spală și tamponează cu un prosop curat. Întinde masca pe față și las-o să acționeze 20 de minute. Clătește cu apă rece și aplică o cremă hidratantă. Apelează la acest remediu de 2-3 ori pe săptămână.

Citeşte şi   8 remedii naturiste care vă scapă de cearcăne

Cum funcționează ingredientele din mască

Cartofii sunt bogați în potasiu și sunt cunoscuți pentru proprietățile lor de înmuiere a pielii; unele femei folosesc amidonul din cartofi ori apa în care au fiert cartofii pentru a catifela coatele și mâinile.

Mierea este un dezinfectant natural și, folosită în măști de casă, hidratează intens pielea. Studii recente arată că extractul de castravete este bogat în antioxidanți și că are proprietăți antiinflamatorii.

Stilul de viață haotic accelerează procesul de îmbătrânire a pielii, ducând la pierderea elasticității. Dacă te confrunți cu această problemă, tratamentul natural pentru regenerarea tenului va face minuni.