Mașina care face Tesla să pară Logan pe lângă ea. Ce motor şi dotări are „noul etalon al automobilelor” FOTO&VIDEO

Modelul electric Lucid Air a fost desemnat maşina anului 2022. Este vorba despre "noul etalon al automobilelor electrice", după cum reiese din ancheta publicaţiei MotorTrend.

17 nov. 2021, 14:56
Mașina care face Tesla să pară Logan pe lângă ea. Ce motor şi dotări are „noul etalon al automobilelor” FOTO&VIDEO

Start-up-ul californian Lucid Motors este cel care a dezvoltat mașina care face Tesla să pară Logan pe lângă ea. Compania americană este prima care a obţinut titlul de maşina anului 2022 cu Lucid Air, primul model pe care l-a fabricat vreodată.

Înfiinţată de un fost inginer de la Tesla, Lucid Motors a început producția în luna februarie și s-a angajat să livreze primele unități până la sfârşitul anului.

Lucid Air, desemnată maşina anului 2022. Modelul electric are o autonomie de peste 800 de kilometri

Specialiştii consultaţi de revista MotorTrend au apreciat că maşina electrică Lucid Air are o autonomie de până la 836 de kilometri cu o singură încărcare a bateriilor.

De asemenea, a fost remarcate performanţele modelului şi aspectul luxos. În schimb, a fost criticată prezența excesivă a ecranelor tactile pentru comenzi de bază.

Citeşte şi: Tesla a spart barierele şi a trecut de o capitalizare de 1.000 de miliarde de dolari. Compania lui Elon Musk a primit o comandă record, de 100.000 de maşini, de la Hertz

Precum maşinile Tesla, motorul electric al Lucid Air oferă mai mult spaţiu sub capotă, iar portbagajul este unul spaţios.

Lucid Air costă între 77 de mii și 140 de mii de dolari, în funcție de dotări, un preţ pe care juraţii îl consideră justificat prin calitatea şi performanţa oferite, arată CNN.

Distincția “mașina anului” a mai fost acordată în 2012 și pentru Tesla Model S, al doilea model fabricat de compania lui Elon Musk, după Roadster.

Citeşte şi: Elon Musk lansează robot umanoid „Tesla Bot”: „Va elimina sarcinile periculoase, repetitive şi plictisitoare”