Maşinile diesel şi cele pe benzină, interzise în UE. Veşti proaste pentru şoferi

Maşinile diesel şi cele pe benzină ar putea fi interzise în Uniunea Europeană în următorii 14 ani. Producătorii auto germani trag un semnal se alarmă şi spun că peste 200.000 de locuri de muncă ar putea fi afectate până în 2030.

22 iun. 2021, 08:46
Maşinile diesel şi cele pe benzină, interzise în UE. Veşti proaste pentru şoferi

Maşinile diesel şi cele pe benzină ar putea fi interzise în Uniunea Europeană. Comisia Europeană vrea să reducă emisiile de carbon cu 60% până în 2030.

Maşinile diesel şi cele pe benzină, interzise în UE

Citeşte şi Ţara europeană aproape de România în care ar putea fi eliminată complet poluarea. Pe drumuri vor circula doar mașini electrice

Comisia Europeană  vrea să elimine definitiv maşinile diesel şi pe cele pe benzină, făcând loc celor electrice. Cu toate acestea, producătorii auto germani consideră că aceasta nu este o idee bună. Asociația Germană a Industriei Auto trage și un semnal de alarmă, precizând că lipsește evaluarea măsurii.

„Tehnologiile vor fi restricționate la o singură opțiune într-un timp prea scurt, fără să fie luate în calcul interesele clienților“, transmite Asociația Germană a Industriei Auto, potrivit AlephNews. 

Renunţarea la maşinile diesel şi la cele pe benzină nu va însemna doar sfârșitul motorului cu ardere internă, ci și sfârșitul hibridului plug-in. Până în 2025, companiile nemţeşti vor investi 150 de miliarde de euro pentru această transformare.

Peste 200.000 de locuri de muncă ar putea fi afectate de această mare schimbare. Mai mult,  infrastructura stațiilor de încărcare nu e dezvoltată suficient în Europa.

„Restricționarea tehnologiilor la o singură opțiune într-o perioadă atât de scurtă este discutabilă și, în plus, nu ia în considerare în niciun fel interesele consumatorilor”, a transmis Verband der Automobilindustrie (VDA).

Reamintim că în România, reţeaua de staţii electrice a crescut cu 75% într-un an.

Citeşte şi Ţara care vrea să pună taxă de autostradă în funcţie de poluare. Milioane de români vor fi afectaţi


loading...