Măştile pentru persoanele defavorizate trebuiau să fi ajuns la DSP de două zile! Ministerul Sănătăţii a SOMAT câştigătorul licitaţiei

Licitaţia pentru cele 115 milioane de măşti destinate persoanelor defavorizate pare compromisă, în condiţiile în care firma declarată câştigătoare întârzie să-şi onoreze angajamentele. Astel, măştile promise de Guvern că vor fi distribuite românilor în plină pandemie ar fi trebuit să ajungă la Direcţiile de Sănătate Publică din ţară încă din 18 august. Ministerul Sănătăţii a anunţat că a somat societatea să respecte clauzele prevăzute în contract, scrie Gândul.

RomaniaTV.net
20 aug. 2020, 20:08
Măştile pentru persoanele defavorizate trebuiau să fi ajuns la DSP de două zile! Ministerul Sănătăţii a SOMAT câştigătorul licitaţiei

UPDATE. Omul de afaceri, Michael Topolinksi, anunță, într-o declarație transmisă G4Media.ro, că Naguma Medical Supply SRL a plătit, vineri, garanția de bună execuție la Ministerul Sănătății și că începe livrarea celor 103 milioane de măști. Anunțul are loc la o zi după ce ministerul Sănătății l-a somat să respecte clauzele contractuale.

Firma NAGUMA MEDICAL SUPPLY, beneficiara contractului, nu a depus garanția de execuție nici în ultima zi pe care o avea la dispoziție, după trecerea a 20 de zile de la semnarea contractului. În lipsa acestei garanţii, livrarea efectivă a măştilor nu a început, cu toate că primul lot de măşti ar fi trebuit să ajungă la Direcţiile de Sănătate Publică încă de marţi, 18 august, notează Gândul.

Răspunsul Ministerului Sănătăţii despre cele 155 milioane de măşti pentru persoanele defavorizate

„În ceea ce privește achiziția măștilor de protecție pentru persoanele defavorizate, precizăm următoarele:

MS (n.red. – Ministerul Sănătății) a somat societatea comercială care a fost declarată câștigătoare a licitației pentru achiziția celor 115 milioane de măști pentru persoanele defavorizate să respecte clauzele contractuale prevăzute în contractul subsecvent care a fost încheiat între cele 2 organizații.

Dacă prevederile contractuale nu se vor respecta, MS va acționa în consecință, respectând legislația în vigoare și clauzele contractuale”, este punctul de vedere al Ministerului Sănătăţii, trimis publicaţiei Gândul.

Băieţii deştepţi din Sănătate. Cine câştigă milioane de euro de la stat în pandemia de coronavirus. UPDATE: Soţia lui Hideg, arestată

Potrivit sursei citate, firma Naguma Medical Supply a fost contestată de BEST ACHIZIȚII SRL, de UNIFARM SA și de ALPHA MED CLINIC SRL. Cu toate acestea, societatea se menține în poziția celui care promite.

Consideră câştigătoare a licitaţiei, Naguma Medical Supply nu își respectă obligațiile prevăzute în contract, nu depune garanția de execuție, dar, cutate acestea cere o amânare de 15 zile.

Oferta firmei Naguma Medical Supply

Naguma Medical Supply s-a angajat să livreze cele 115 milioane de măști. Contestatarii firmei consideră că această societate trebuia descalificată, nu desemnată câştigătoare a licitaţiei.

„Cantitatea declarată și asumată de ofertantul NAGUMA MEDICAL SUPPLY SRL, prin oferta financiară, de 115.000.000 buc. măști NU a fost asumată și de producatorii ofertați și nu este în concordanță cu declarațiile acestora, producătorii chinezi exprimându-și capacitatea de a produce maxim 67.000.000 buc. MĂȘTI pe săptămână, adică o cantitate sub limita cantitatii maxime ofertate conform ofertei finale (115.000.000 buc. MĂȘTI) în termenul de 7 zile asumat”, s-a arătat în contestația depusă de BEST ACHIZIȚII SRL la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor.

Potrivit Gândul, oferta ”Naguma Medical Supply” trebuia declarată neconformă și respinsă, deoarece din oferta tehnică rezulta că producătorii chinezi nu și-au asumat producerea întregii cantități de 115.000.000 buc. măști – în termenul de livrare ofertat de 7 zile – ci doar a unei cantități de 67.000.000 buc. măști, care este sub nivelul cantității minime estimate a acordului- cadru, de 90.000.000 buc. măști.

Potrivit contractului prezentat de RomaniaTV.net, livrarea ar urma să se facă eşalonat, primele 13 milioane de măști urmând să ajungă în România la două zile de la constituirea garanției de bună execuție, care trebuie depusă în maxim 5 zile de la semnarea contractului.

De la semnarea contractului cu Ministerul Sănătăţii, firma Naguma a mai câştigat licitaţii pentru livrarea de măşti, dar preţul este acum înjumătăţit, doar 0,36 lei pentru o bucată.

Pe data de 12 august, o lună jumate mai târziu de la licitația pentru 100 de milioane de măști, Naguma a câștigat o licitație iniţiată de Institutul de Medicină Legală Mina Minovici, oferind un preț de 0,36 pe mască. Naguma va livra IML 10.000 bucati la prețul de 18 RON cutia adica 0,36 masca, la jumătate față de de prețul oferit în urmă cu o lună jumate statului român.

Primele măşti dintre cele 100 de milioane de bucăţi ajung în România în maximum 7 zile. Naguma oferă acum măşti la jumătate de preţ


loading...
Partenerii noștri