Măsura devierii traficului de pe DN1, dinspre Braşov către Valea Prahovei a fost ridicată

Măsura devierii traficului de pe DN1, dinspre Braşov către Valea Prahovei, pe DN1A Săcele - Cheia - Ploieşti, instituită la ora 12.00, din cauza aglomeraţiei, a fost ridicată, informează Centrul Infotrafic al Poliţiei Române.

RomaniaTV.net
18 aug. 2013, 15:28
Măsura devierii traficului de pe DN1, dinspre Braşov către Valea Prahovei a fost ridicată

De asemenea, accesul către DN1 dinspre Râşnov, pe DN73A Râşnov – Predeal, care a fost interzis temporar, este din nou permis.

Potrivit sursei citate, în prezent, traficul rutier se desfăşoară fluent pe DN1, pe Valea Prahovei, însă, în situaţia în care pe raza staţiunilor montane prahovene vor apărea din nou probleme semnificative privind fluenţa traficului, măsura de deviere va fi reaplicată.

Pe Autostrada Soarelui, traficul rutier s-a intensificat pe sensul de mers către Bucureşti, dar nu este afectată fluenţa circulaţiei, mai precizează Infotrafic.

În judeţul Constanţa, pe DN39 Mangalia – Constanţa, se circulă în coloană din zona Eforie până la intrarea pe autostrada A4 (varianta de ocolire a municipiului Constanţa). Acest tronson poate fi evitat folosind ruta ocolitoare DJ383 Eforie-Nord – Techirghiol, DN38 Techirghiol – Topraisar, DJ391 Topraisar – Mereni, DJ308 Mereni – Lanurile – Ciocârlia de Sus, DJ381 Ciocârlia de Sus – A2 (nod rutier Medgidia-Valea Dacilor). De asemenea, există o rută ocolitoare care porneşte din localitatea 23 August şi ajunge în Topraisar: DJ394 23 August – Pecineaga, DJ392 Pecineaga – Topraisar.

Pe DN7C-Transfăgărăşan s-au format coloane de maşini în zona Bâlea-Lac, pentru că nu mai sunt locuri de parcare libere.

Poliţiştii de la Rutieră le recomandă şoferilor, în condiţiile în care în orele următoare traficul rutier se va intensifica pe autostrăzi şi pe principalele drumuri naţionale, să circule cu viteză legală şi să mărească distanţa în mers între autovehicule.

Traficul rutier în toată ţara, în special cel dinspre litoral şi staţiunile montane, este supravegheat duminică, în ultima zi a mini-vacanţei de Sf. Maria, de 2.200 de poliţişti de la Rutieră, două elicoptere şi 450 de radare, potrivit Poliţiei Române.