Măsura obligativităţii prezentării unui test negativ la frontieră a dus la o scădere masivă a rezervărilor în Grecia

După adoptarea măsurii care prevede efectuarea unui test negativ cu 72 de ore înainte de intrarea în Grecia, rezervările au scăzut cu 50%, mai ales în regiunea Grecia de Nord, scrie g4media.ro.  

RomaniaTV.net
20 iul. 2020, 13:24
Măsura obligativităţii prezentării unui test negativ la frontieră a dus la o scădere masivă a rezervărilor în Grecia

Spre deosebire de alți ani, cea mai mare parte a rezervărilor sunt pentru regiunea Greciei continentale. Solicitările pentru insule sunt minime, şi asta întrucât deplasarea spre insule necesită transport în comun, iar transportul în comun nu le oferă un sentiment de siguranţă turiştilor.

Turismul grec traversează o perioadă de criză după decizia guvernului elen de a impune obligativitatea prezentării unui test la vama Promachonas. Măsura a fost implementată în urma creșterii cazurilor depistate prin testele aleatorii efectuate la graniţă.

Până la sfârșitul lunii iulie, intrarea în Grecia pe la Promachonas este permisă numai celor care au efectuat un test pentru coronavirus cu 72 de ore înainte de sosire, iar rezultatul este negativ. Testul trebuie să fi fost realizat de laboratoare de referință din țara de origine sau de tranzit sau de laboratoare publice sau private din țara respectivă, care au fost certificate de autoritatea națională competentă a țării. În plus, aceştia trebuie să prezinte la frontieră un certificat de diagnostic în limba engleză.

Citeşte şi România, paria Europei. Italienii, indignaţi că românii nu se află încă în izolare: „Au devenit coşmarul UE”

Potrivit lui Grigoris Tassios, președintele Asociației Panelenice a Hotelierilor, din totalul de 10.000 de hoteluri, 7.000 au primit până în prezent un certificat de aplicare a protocoalelor de sănătate, adică 70% din hoteluri sunt acum pregătite de funcţionare. Din cele 7000 doar 5000 sunt deschise.

Noile măsuri pentru intrarea în țară au descurajat rezervările, şi aşa puţine, care veneau din regiunea balcanică. Tassios spune că, după revizuirea măsurilor de intrare în Grecia, a fost înregistrat un nou val de anulări ale călătoriilor în Grecia de Nord.

După adoptarea măsurii cu privire la efectuarea unui test negativ cu 72 de ore înainte, rezervările au scăzut cu 50%. Gândiţi-vă că şi aşa nordul Greciei avea un grad mediu de ocupare de aproximativ 40% pentru luna curentă și că într-o singură seară anulările masive au scăzut gradul de ocupare la 20%”, spune Tassios.

Acest lucru s-a întâmplat din două motive. Pe de o parte, pentru că unii călători nu au avut timp să facă testul, iar alţii nu au putut, deoarece testele disponibile în România și Bulgaria, de exemplu, sunt puține, iar pe de altă parte, deoarece testele sunt scumpe, între 70 şi 100 de euro”, adaugă președintele Asociației Panelenice a Hotelierilor.