Mate Andras (UDMR): Nu consideră utilă o comisie pentru candidatul-ofiţer sub acoperire

Liderul grupului parlamentar UDMR din Camera Deputaţilor, Mate Andras-Levente, consideră că nu este utilă o comisie parlamentară care să ancheteze informaţiile referitoare la existenţa unui presupus ofiţer acoperit între candidaţii la prezidenţiale, informează Agerpres.

RomaniaTV.net
11 sept. 2014, 11:28
Mate Andras (UDMR): Nu consideră utilă o comisie pentru candidatul-ofiţer sub acoperire

„Nu sunt de acord, deocamdată. O să luăm o decizie. Eu, personal, nu sunt de acord, încă nu am dezbătut în grup, dar nu cred că este utilă o comisie parlamentară pe această temă„, a declarat joi, pentru Agerpres, Mate Andras-Levente.

Deputatul UDMR a explicat că, în cazul în care cineva are astfel de informaţii şi le divulgă, s-ar face vinovat de infracţiunea de divulgare de secrete de stat şi trebuie să răspundă.

În cazul în care există chiar şi suspiciunea că cineva ştie acest aspect şi acest aspect este divulgat înseamnă infracţiunea de divulgare de secrete de stat şi trebuie să răspundă. Eu nu m-aş juca cu asemenea noţiuni pentru că se pun în pericol siguranţa şi securitatea naţională„, a spus liderul deputaţilor UDMR.

Grupurile parlamentare ale PNL şi PDL vor iniţia marţea viitoare în Biroul permanent al Camerei Deputaţilor o sesizare cu privire la constituirea unei comisii parlamentare de anchetă care să cerceteze acuzaţiile preşedintelui Traian Băsescu referitoare la existenţa unui ofiţer acoperit între candidaţii la prezidenţiale, a anunţat, joi, liderul deputaţilor democrat-liberali, Tinel Gheorghe.