Maternitate din Timişoara, desemnată spital COVID. Mamă testată pozitiv: „Ne-au sacrificat, ne-au indus în panică”

Clinica Bega din Timișoara a fost desemnată de Ministerul Sănătății să îngrijească și pacientele infectate cu COVID-19. Potrivit Digi24.ro. 

RomaniaTV.net
07 apr. 2020, 09:09
Maternitate din Timişoara, desemnată spital COVID. Mamă testată pozitiv: „Ne-au sacrificat, ne-au indus în panică”

Marius Craina, șeful Maternității Bega, spune că desemnarea maternităţii ca unitate COVID-19 este iresponsabilă, pentru că spațiul este și așa înghesuit, iar medicii fac eforturi pentru a îngriji pacientele și a nu răspândi virusul.

„Este o iresponsabilitate uriașă asumarea unui ordin prin care desemnezi o unitate medicală așa cum este unitatea noastră, care nu dispune de circuite, nu dispune de resursă umană care să asigure separarea pacienților COVID de pacienții non-COVID, practic este o condamnare la contaminare a tuturor pacientelor care se vor interna în spital”, spune Marius Craina, șeful Maternității Bega.

Două mame confirmate cu coronavirus au declarat pentru Digi24.ro că desemnarea maternităţii ca unitate COVID-19 nu este corectă.

Citeşte şi: Alexandru Rafila, în cazul bebeluşilor infectaţi COVID-19: Perioada de incubaţie era prea scurtă, trebuie văzut cum s-au recoltat probe

„Nu mi se pare corect, e ca și cum le condamnă pe ele la ceva ce nu ar trebui. Ne-au sacrificat, ne-au indus în panică în seara când s-a spus că este spitalul în carantină, s-a creat un haos total acolo, pur și simplu nimeni nu știa ce se va întâmpla”, spune Amalia, mamă confirmată cu COVID-19.

„Nu mi se pare ceva normal să aducă alte mămici sănătoase, să le aducă aici, să se îmbolnăvească, cum ne-am îmbolnăvit și noi. Ne e foarte greu, nu greu, nu cred că vă puteți imagina ce e în sufletul nostru, pe lângă că am stat atât timp acolo, acum să venim aici și să știm că încă o perioadă de timp nu o să ne vedem copilașii”, spune o altă mamă infectată cu COVID-19.

La Maternitatea Odobescu din Timișoara a fost demarată o anchetă după ce 10 nou născuți au fost testați pozitiv cu noul coronavirus. Nouă dintre aceștia au fost deja extrenați.

Citeşte şi: 10 bebeluşi de la maternitatea Odobescu din Timişoara, infectaţi cu CORONAVIRUS. A fost demarată o anchetă