Mătuşa dictatorului nord-coreean Kim Jong-Un a fugit în America. Ko Yong-Suk este de nerecunoscut

Mătuşa tânărului conducător al Coreii de Nord, Kim Jong-Un, a fugit în SUA în anii '90, în timp ce se afla în Elveţia pentru a-şi supraveghea nepotul, şcolarizat într-un pension din această ţară, relatează marţi un ziar sud-coreean, citat de AFP, informează Agerpres.

RomaniaTV.net
05 nov. 2013, 12:55
Mătuşa dictatorului nord-coreean Kim Jong-Un a fugit în America. Ko Yong-Suk este de nerecunoscut

SUA au acordat azil politic lui  Ko Yong-Suk, despre care nu se mai ştie nimic din 1998, afirmă Joong Ang Daily, care citează un fost înalt responsabil al serviciilor secrete şi un diplomat sud-coreean, în misiune la Berna la vremea respectivă.

Ko, în prezent în vârstă de 56 de ani, şi soţul ei au suportat intervenţii de chirurgie estetică pentru a-şi ascunde adevărata identitate. Cuplul a beneficiat de protecţia autorităţilor americane, adaugă cotidianul.

Kim Jong-Un, care i-a succedat tatălui său la conducerea Coreii de Nord în decembrie 2011, a urmat o parte din şcoală într-un pension elveţian, între 1996-2001. Mătuşa sa trebuia să vegheze asupra lui.

Citeşte şi Micul dictator care a speriat lumea: Conducea MAŞINA de la 7 ani şi asculta BEATLES

Ko şi soţul ei au cerut azil ambasadei americane la Berna, potrivit ziarului. „SUA au evacuat cuplul fără să ne informeze măcar”, a declarat fostul responsabil al serviciilor de informaţii sud-coreene. Ei au fost transferaţi mai întâi într-o bază militară americană din Frankfurt-am-Main, în Germania, iar apoi în SUA, informează Agerpres.

Vezi şi Gafă FLAGRANTĂ de PHOTOSHOP: Cum au „TRUCAT” coreenii o poză cu Kim Jong-Un FOTO

Ko Yong-Suk este cea mai tânără soră a mamei lui Kim Jong-un, Ko Yong-hui, decedată în 2004 la vârsta de 51 de ani din cauza unui cancer mamar.

Citeşte şi Filmul pentru care KIM JONG-UN şi-a EXECUTAT FOSTA IUBITĂ a apărut pe internet VIDEO

Foarte puţini membri ai familiei conducătorului nord-coreean trăiesc în străinătate. Excepţia cea mai notabilă este Kim Jong-Nam, fratele lui Kim Jong-Un, considerat un timp presupusul succesor al tatălui lor la conducerea Coreii de Nord. El a căzut în dizgraţie după ce a încercat, în 2011, să intre în secret în Japonia pentru a vizita parcul Disneyland. În prezent, trăieşte în exil, la Macao (în China) şi la Singapore, împreună cu familia sa. Fiul lui, Kim Han-Sol, este în prezent student la Paris.