Mazăre: E treaba mea cum le-am convins pe fete să vină la vot. E o nebunie ce se întâmplă

Manechinele care au votat la referendum însoţite de Radu Mazăre au fost chemate la audieri, la poliţie. Primarul Radu Mazăre este deranjat de faptul că zece dintre domnişoarele pe care el le-a însoţit la vot la referendumul din 29 iulie au fost chemate la Poliţie pentru audieri. El spune că fetele sunt speriate şi că totul este o nebunie pe care nu o înţelege.  

RomaniaTV.net
09 aug. 2012, 11:13
Mazăre: E treaba mea cum le-am convins pe fete să vină la vot. E o nebunie ce se întâmplă

„Fetele sunt speriate. Au venit la mare să promoveze turismul, au venit să apară în nişte prezentări de modă şi ele în loc să facă lucrul asta, sunt anchetate de către poliţişti că de ce au votat, ce au avut ele în minte când au votat. E un drept al meu să îndrept oamenii să vină la vot. Nu înţeleg, e o nebunie ce se întâmplă, e de spital de nebuni. E treaba mea cum le-am convins să vină la vot. Fetele sunt cazate două luni de zile la Mamaia. Numai Festivalul Fashion durează trei săptămâni. Eu le-aş da câte o noapte de cazare fiecăreia dintre ele, dar necondiţionat de vot. Orice le-ar da. În rest, totul face parte din absurditatea lui Băsescu”, a declarat Radu Mazăre la România TV.

De asemenea, Mazăre a declarat că avocaţii lui se ocupă de apărarea fetelor. „Avocaţii mei au cerut ca fetele să fie audiate în prezenţa lor.  Am înţeles că vor să facă, atenţie, comisie rogatorie, ca să meargă să le ancheteze acasă, fetele îşi termină contractul aici”, a completat primarul Constanţei.

Parchetul de pe lângă ÎCCJ a deschis dosar penal pe numele primarului Constanţei, Radu Mazăre, pentru scandalul manechinelor pe care le-a adus la vot, la Mamaia. Radu Mazăre e cercetat de procurori după ce Organizaţia Judeţeană Constanţa a Partidului Democrat Liberal l-a reclamat la Parchet. Mazăre este acuzat de PDL de „împiedicarea prin orice mijloace a liberului exerciţiu al dreptului de a participa la referendum”.

Pe 29 iulie, Mazăre a venit la o secţie de votare din Mamaia însoţit de 25 de manechine, îmbrăcate în costume de baie, pentru a vota la referendumul pentru demiterea preşedintelui Băsescu.