McDonald’s micşorează porţiile de cartofi prăjiţi. Măsura va fi implementată de luna viitoare

McDonald's Japonia anunţă că în următoarea lună porţiile de cartofi prăjiţi vor fi mai mici. Decizia lanţului de fast-food ar fi fost luată din cauza unor probleme de transport.

08 ian. 2022, 23:38
McDonald’s micşorează porţiile de cartofi prăjiţi. Măsura va fi implementată de luna viitoare
McDonald's micşorează porţiile de cartofi prăjiţi. Măsura va fi implementată de luna viitoare

McDonald’s micşorează porţiile de cartofi prăjiţi. Se întâmplă în Japonia. Reprezentanţii lanţului de fast-food au anunţat că impactul inundaţiilor care au afectat portul Vancouver şi alte perturbări de anul trecut vor întârzia un transport de cartofi aşteptat din America de Nord.

McDonald’s micşorează porţiile de cartofi prăjiţi

Operaţiunile de transport maritim la nivel mondial continuă să fie grav afectate de o combinaţie de factori, inclusiv blocajele cauzate de pandemia COVID-19, condiţiile meteorologice extreme şi o redresare rapidă a cererii.

Citeşte şi Așa arată un hamburger de la McDonald’s după 20 de ani: „Dumnezeule, nu s-a schimbat. E înspăimântător!” VIDEO

Astfel că, reprezentanţii lanţului de fast-food au declarat că începând de duminică va vinde doar cartofi prăjiţi de mărimea S timp de aproximativ o lună „pentru a ne asigura că avem stocuri suficiente şi că clienţii noştri se pot bucura de cartofii McDonald’s fără întrerupere”.

Reamintim că lanţul de fast-food a luat aceeaşi măsură timp de o săptămână la sfârşitul lunii decembrie în cele aproximativ 2.900 de unităţi din Japonia, potrivit Mediafax. 

În România, operatorul lanțului de restaurante McDonald’s este firma Premier Restaurants România. McDonald’s este lider al pieței restaurantelor, cu 89 de restaurante în 27 de orașe, dintre care 44 restaurante cu McDrive și 45 de cafenele McCafe. Până în prezent, compania a investit peste 800 milioane de lei în România și are o echipă de 5.000 de angajați.

Citeşte şi Bill Gates cultivă cartofi pentru restaurantele McDonald’s. Plantaţiile uriaşe pot fi văzute din spaţiu