Meciul dintre BC Miercurea Ciuc-U Mobitelco, amânat

Campioana la baschet masculin „U” Mobitelco BT Cluj şi BC Miercurea Ciuc nu au putut disputa marţi seara meciul restant din etapa a XII-a a Diviziei A, din cauză că elementele de siguranţă ale unui panou au cedat chiar înaintea startului partidei.

RomaniaTV.net
11 ian. 2012, 06:14
Meciul dintre BC Miercurea Ciuc-U Mobitelco,  amânat

Începerea meciului a fost întârziată în prima fază, cu aproximativ 20 de minute, din cauză că era televizat, iar o partidă anterioară din Cupa României, între CSU Ploieşti şi BC Timişoara, s-a prelungit mult peste timpul alocat iniţial.

Cu câteva minute înaintea începerii partidei, la unul dintre panourile din sală s-au rupt ambele elemente de siguranţă, dar niciun jucător nu a fost rănit. „Panoul s-a rupt din senin, nu ştim ce s-a întâmplat, nimeni nu a atins panoul, noroc că nu se aflau jucători în preajmă”, a declarat preşedintele „U” Mobitelco BT Cluj, Mircea Cristescu, pentru MEDIAFAX.

Gazdele meciului nu aveau însă un panou de rezervă, aşa cum cere regulamentul şi au propus sudarea elementelor rupte, însă clujenii nu au fost de acord, invocând pericolul accidentării jucătorilor. Echipa din Miercurea Ciuc s-a oferit să achite cheltuielile formaţiei clujene pentru încă o noapte de cazare, astfel încât meciul să se joace miercuri dimineaţa, după ce ar fi fost transportat un panou de la Sf. Gheorghe, dar propunerea a fost respinsă de conducerea campioanei.

Potrivit regulamentului FIBA, echipa gazdă era obligată să înlocuiască panoul afectat în maximum 4 ore sau să schimbe sala de joc, pentru a nu pierde meciul la masa verde.

Cele două echipe au căzut de acord cu o nouă reprogramare a meciului, prima dată fiind amânat, din cauză că echipa campioană era angrenată în FIBA Eurochallenge. „S-a consemnat în raportul de joc tot ce s-a întâmplat, inclusiv faptul că nu se putea aduce în timp regulamentar un alt panou. Ambele echipe am căzut de acord să reprogramăm meciul, iar Comisia de Competiţii va valida. Rămâne doar să stabilim data”, a precizat Mircea Cristescu, pentru MEDIAFAX.

La finalul săptămânii se va relua campionatul, cu prima etapă a returului, care programează următoarele meciuri: CSM Bucureşti-BC Timişoara, Energia Rovinari-Gaz Metan Mediaş, BC Mureş-Poli Iaşi, BCM U Piteşti-BC Miercurea Ciuc, CSŞ Giurgiu-SCM U Craiova, CSM Oradea-CSU Atlassib Sibiu şi „U” Mobitelco BT Cluj-CSU Ploieşti. Echipa Dinamo Bucureşti va sta, din cauza retragerii din campionat a celor de la CS Otopeni.