MEDIC ÎN ROMÂNIA. Chirurgul Bogdan Moldovan: "De la bun început am dorit să mă întorc în România"

Publicat: Sâmbătă, 26 Octombrie 2013 12:24 // Actualizat: Luni, 11 Noiembrie 2013 12:43 // Sursa: romaniatv.net

La doar 40 de ani, un medic român a ales să se reîntoarcă în țara natală după ce s-a specializat în străinătate. Bogdan Moldovan este chirurg supraspecializat în transplantul multiorgan, unul din puținii medici români care pot realiza o operație atât de complexă.

Șeful secției de chirurgie din cadrul Spitalului Sf Constantin din Brașov nu a uitat însă cum a pornit în ceea ce avea să devină pentru el cel mai important lucru din viață.

A studiat în cadrul Facultății de Medicină din Tg Mureș, unde și-a continuat și perioadele de rezidențiat și stagiatură.

A devenit medic primar chirurg și Doctor în Științe medicale "Magna cum Laudae"din luna octombrie a anului 2008. Și-a desăvârșit pregătirea profesională în trei centre de renume din Europa: IRCAD-EITS Strasbourg în 2003 și 2004, Hopital Paul-Brousse Villejuif Paris-Sud. Începând cu anul 2003 până în anul 2007 și Hopitaux Universitaires de Geneves din 2009 până în prezent, ca supraspecializări în transplantul multiorgan și chirurgia hepato-bilio-pancreatică, absolvent al Diplomei Universitare de Chirurgie Hepato-Biliară al Universității Paris XI ÎN ANUL 2009-2010.

Pare o poveste simplă și frumoasă. Dincolo de succesul pe care I l-a adus, pentru doctorul Moldovan a însemnat multă muncă și sacrificiu. 

Cu toate că era unul din medicii respectați și mai ales doriți în echipele spitalelor din străinîtate în care lucra și studia pentru a-și obține supraspecializarea, doctorul Moldovan nu a renuntat niciodată la visul său de a pune în practică în România ceea ce a învățat acolo.

Ceea ce n-a reușit însă sa l învețe străinătatea este detașarea. Cazurile dramatice îl emoționează, iar starea pacienților se transmite printr-un transfer direct în sufletul medicului.

Deși consideră că în meseria pe care și-a ales-o, medicul chirurg este cel care poartă întreaga reponsabilitate, mărturisește că niciodată nu a renunțat la credință și că există momente în care totul depinde de acel concept abstract, care nu conține nimic palpabil și care nu poate fi corectat cu ajutorul bisturiului: soarta.

Urmăriți un material realizat de ROMÂNIATV.NET.

  • Sănătatea în România este un pacient cu pulsul în cădere liberă. Cu fiecare medic care pleacă să lucreze afară, pulsul mai scade puţin. Am ajuns în pragul unei crize de personal medical. "Medic în România" este o campanie semnată de ROMÂNIATV.NET, iniţiată şi susţinută de Consiliul Investitorilor Straini. Materialele noastre vor prezenta poveştile unor medici care au ales să rămână în ţară şi să se dedice cu tot sufletul pacienţilor.

Site-ul oficial al campaniei este www.deprofesiemedic.ro.

Citeşte toate articolele din campania Medic în România AICI.

VEZI ŞI ALTE MATERIALE DIN CAMPANIE:
5 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
11 nov 09:11
Răspunde | Votează email 1 email
Carmen Vlad
Dl.Moldovan Bogdan este un medic de exceptie! Am avut onoarea sa-l cunosc si sa fiu tratata de domnia sa si am toata consideratia pentru felul in care-si face meseria, pentru constiinta, omenia si compasiunea de care da dovada fata de toti pacientii. Dumnezeu sa-l ocroteasca pentru tot binele pe care-l face semenilor sai!
09 nov 22:51
Răspunde | Votează email -3 email
stefan
Singurul motiv pentru care medici se intorc e SPAGA care in afara nu se practica dragi medici romani asta e adevarul
05 nov 11:37
Votează email -1 email
...ales să fie “medic în România”, să nu se plângă de neajunsurile sistemului şi să facă ceva pentru semenii săi. Citeşte şi Povestea chirurgului Bogdan Moldovan: “De la bun început am dorit să mă întorc în România” “Aici...
26 oct 13:01
... La doar 40 de ani, un medic român a ales să se reîntoarcă în...
26 oct 12:35
...se reîntoarcă în țara natală după ce s-a specializat în străinătate. Citește mai departe… Powered by WPeMatico...
1
EUR
4.7576
RON
20 Feb
noapte 3 °
zi 13 °
Ultimele joburi adaugate
24 H