Medic infecţionist: Persoanele de peste 40 de ani, din ce în ce mai predispuse riscului de a se infecta cu coronavirus

Dr Adrian Marinescu, medic primar boli infecţioase, spune că persoanele cu vârste de peste 40 de ani încep să contracteze coronavirusul din ce în ce mai uşor. Mai mult, s-a observat că şi mortalitatea creşte începând tot cu această vârstă, scrie fanatik.ro.

RomaniaTV.net
22 apr. 2020, 12:58
Medic infecţionist: Persoanele de peste 40 de ani, din ce în ce mai predispuse riscului de a se infecta cu coronavirus

Întrucât se apropie ziua de 1 mai, specialiștii se tem că oamenii vor încălca măsurile de distanţare socială. Dacă s-ar întâmpla acest lucru, medicul Adrian Marinescu este de părere că epidemia ar putea evolua într-un mod dramatic.

Specialistul adaugă că persoanele de peste 40 de ani încep să fie din ce în ce mai predispuse la riscul de a contracta virusul. Mai mult decât atât, mortalitatea a început să crească în rândul persoanelor de peste 40 de ani, mai cu seamă dacă acestea au şi alte afecţiuni asociate, precum diabet, obezitate sau boli pulmonare. 
 
 
Dr. Marinescu are, însă, o explicaţie faptul că noul coronavirus a început să fie contractat cu uşurinţă de cei cu vârste scăzute.
 
Legat de numărul de îmbolnăviri este logic pentru că acolo este populația activă care trebuie să se deplaseze la locul de muncă și are diverse activități. Indiferent de vârstă, toată lumea se poate infecta.Este adevărat că cei cu afecțiuni preexistente și vârstnicii fac forme severe și ajung cu probabilitate la deces”, spune dr. Adrian Marinescu pentru sursa citată.