Medic pneumolog, anchetat pentru că le cerea pacienţilor să îşi dea masca jos. „Purtarea unei măşti este inutilă şi mă enervează!”

Patrick Bellier, un pneumolog din Franţa, a fost convocat în faţa Consiliului Departamental al Ordinului Medicilor, după ce le-a cerut pacienţilor săi să îşi dea jos măştile de protecţie. "Sunt pneumolog, trebuie să văd faţa oamenilor!", a reacţionat Patrick Bellier.

RomaniaTV.net
09 sept. 2020, 06:53
Medic pneumolog, anchetat pentru că le cerea pacienţilor să îşi dea masca jos. „Purtarea unei măşti este inutilă şi mă enervează!”

„Nu sunt extremist, dar purtarea unei măşti este inutilă şi mă enervează!”, a adăugat Patrick Bellier. Preşedintele Consiliului departamental al Ordinului Medicilor spune că medicul este audiat în urma „reclamaţiilor pacienţilor”.

Expertul epidemiolog-şef de la Casa Albă, Anthony Fauci, îl contrazice pe Trump în privinţa apariţiei vaccinului anti-covid

Potrivit lui Patrick Bellier, care îşi bazează declaraţiile în special pe „scăderea curbelor de spitalizare”, nu mai există epidemie de Covid-19. „Cu 7.000 de cazuri pozitive pe zi, nu există nimic! Sunt purtători sănătoşi, altfel ar trebui să fie plin de cadavre pe străzi!”, a declarat pneumologul. „Masca ar fi trebuit să fie obligatorie în martie-aprilie”, susţine Patrick Bellier, care spune că obligativitatea purtării măştii „împiedică formarea protecţiei de turmă”.

Noi restricţii în Marea Britanie. Guvernul interzice adunările publice mai mari de şase persoane

Pneumologul prezice că epidemia de coronavirus va dispărea „singură”, la fel ca gripa spaniolă de la începutul secolului XX.