Medic renumit din România atrage atenţia: ”Suntem la o linie roșie! Presiunea pe ATI va crește în perioada următoare”

Cristian Oancea trage semnalul de alarmă. Medicul a criticat atitudinea protestatarilor față de cadrele medicale și a celor care promovează metode alternative de tratament împortiva Covid.

02 apr. 2021, 23:19
Medic renumit din România atrage atenţia: ”Suntem la o linie roșie! Presiunea pe ATI va crește în perioada următoare”

Medic renumit din România atrage atenţia. Şeful Spitalului ”Victor Babeș” din Timișoara spun căsingura soluție pentru a ne reîntoarce la viața normală este vaccinarea.

Medic renumit din România atrage atenţia: ”Suntem la o linie roșie! Presiunea pe ATI va crește în perioada următoare”

Mai mult decât atât, specialistul în Sănătate atrage atenţia asupra faptului că presiunea pe ATI va crește în perioada următoare și a recomandat autorităților să comunice mai mult și mai transparent cu populația.

”Fiecare are dreptul la opinie, dar depinde de unde ne luăm sursele de informare. Noi suntem medici și salvăm vieți, nu criminali, cum s-a indus de un grup de protestatari… și ne mai întrebăm de ce nu avem doctori sau asistenți în țară.  Medicii trebuie să aibă cu ce să lucreze și să aibă respect. Cred că suntem la o linie roșie în care, după un an de oboseală, au apărut tot felul de vraci care salvează vieți cu tot felul de mirodenii. Avem pacienți care refuză să se dea jos din ambulanță, cu forme severe de boală, se duc acasă și decedează acolo.

Ne așteptam să reacționeze Colegiul Medicilor, nu am înțeles de ce nu a făcut acest lucru. Noi urmăm ghiduri internaționale, este o dinamică științifică în protocoale peste tot în lume, se actualizează constant. Să instigi și să le spui pacienților să arunce pastilele… Nouă, dacă facem malpraxis, ni se interzice dreptul de a profesa, vine DSP-ul, tot felul de controale.
Suntem dependenți de oxigen de când ne naștem”, a declarat medicul, la Realitatea Plus. 

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat vineri alte 5.808 cazuri de infectare cu noul coronavirus, confirmate în ultimele 24 de ore. 145 de pacienţi au decedat, iar 1.454 sunt internaţi la ATI, numărul lor fiind în creştere.

Până astăzi, 2 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 964.726 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 862.137 de pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 5.808 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Citeşte şi: Restricțiile din România explicate de medici. Adrian Marinescu: ”Interacțiunile sunt seara, se pleacă de la niște statistici”