Medicament periculos, retras din farmacii

Toate pastilele şi supozitoarele Gynipral vor fi retrase de pe piaţă, până la jumătatea acestei luni. Acest medicament era prescris gravidelor cu risc crescut de naştere prematură. Agenţia Europeană a Medicamentului a constat că pastilele pot provoca boli cardiovasculare grave, atât în cazul mamei cât şi al fătului.

RomaniaTV.net
10 nov. 2013, 12:32
Medicament periculos, retras din farmacii

„Există o dată limită până când poate fi retras de piaţă: 19 noiembrie. S-a dovedit că aceste efecte secundare cardiovasculare pot persista şi chiar pot cauza şi fătului şi de aceea au fost retrase comprimatele şi supozitoarele, dar nu şi varianta injectabilă. Problema este că nu prea sunt alte variante de înlocuire a acestui tratament. În ceea ce priveşte un risc de naştere prematură la femeile care au fie o vârstă înaintată, fie din cauza lungimii colului uterin„, a declarat pentru România TV Beatice Speteanu, farmacist.

Citeşte şi: ALIMENTE DIETETICE care fac mai mult rău decât bine

Colegiul Farmaciştilor din România face apel la vigilenţa maximă în depistarea medicamentelor contrafăcute, avertizând că fenomenul este din ce în ce mai amplu la nivel mondial, nu doar în România.

Citeşte şi Nicolăescu: Lumea medicală este pregătită să schimbe soarta sistemului sanitar