Medicamentul naturist care aproape l-a ucis pe un adolescent din Botoșani. A ținut un tratament ca să slăbească și a ajuns, în doar câteva luni, de la 100 la 46 de kilograme

Medicamentele luate fără a consulta un medic pot avea urmări dramatice asupra sănătății. E cazul unui adolescent de 16 ani, din Botoșani, care a fost la un pas de moarte din cauza unui tratament de slăbit.

25 oct. 2022, 20:37
Medicamentul naturist care aproape l-a ucis pe un adolescent din Botoșani. A ținut un tratament ca să slăbească și a ajuns, în doar câteva luni, de la 100 la 46 de kilograme

Adolescentul de 16 ani din Botoșani a luat un medicament naturist timp de aproximativ un an ca să slăbească. A ajuns la spital fiind doar piele și os.

Tânărul le-a explicat medicilor că a încercat să scape de kilogramele în plus fiindcă nu se simțea bine în pielea lui.

Potrivit experților, adolescentul s-a topit pur și simplu pe picioare. Inima a fost cea mai afectată. Abia mai bătea atunci când a ajuns la urgențe, au explicat medicii.

Adolescentul s-a trezit cu corpul vânăt, motiv pentru care a ales să meargă de urgență la spitalul din Dorohoi. Fiind extrem de slăbit, medicii l-au transportat la Spitalul Județean din Botoșani, unde a făcut un computer tomograf. La scurt timp, cadrele medicale au cerut intervenția elicopterului SMURD și l-au transferat la Iași.

Citește și Primele imagini cu ucigaşul tinerei de 21 de ani. Florin avea 25 de ani şi s-a sinucis după ce a comis crima

Au fost momente foarte grele pentru tânăr, Tot aparatul circulator i-a fost afectat, iar inima era foarte slăbită. A mărturisit că a vrut foarte mult să slăbească și că timp de 10 luni a luat un tratament naturist care să-l scape de kilogramele în plus.

Înainte de începerea tratamentului, avea 100 de kilograme, iar când a ajuns la spital avea doar 46.

Tânărul a fost internat la secția de cardiologie a unui spital din Iași, la Terapie Intensivă. În momentul de față respiră singur, dar e monitorizat în permanență de medici.

Specialiștii spun că recuperarea într-un astfel de caz e de lungă durată. Atât echipa de medici cardiologi, cât și un nutriționist și un psiholog fac tot ce pot ca să-l ajute pe adolescent să depășească această grea încercare.

Citește și Și salvatorii au nevoie de ajutor. Mădălin Florea (42 de ani) s-a făcut pompier ca să salveze vieți, iar acum, mai mult ca oricând, are nevoie de bunăvoința oamenilor ca să trăiască. A primit un diagnostic crunt