Medicamentul Remdesivir, autorizat pentru a fi folosit împotriva COVID-19 în SUA

Medicamentul antiviral Remdesivir sau Veklury, produs de compania biofarmaceutică Gilead Sciences Inc, a fost aprobat pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu COVID-19, după ce a fost aprobat de Agenţia americană pentru Alimente şi Medicamente (FDA).

RomaniaTV.net
23 oct. 2020, 06:30
Medicamentul Remdesivir, autorizat pentru a fi folosit împotriva COVID-19 în SUA

Compania Gilead a anunţat că a primit autorizaţie deplină, iar astfel Remdesivir a devenit singurul tratament specific împotriva noului coronavirus (COVID-19). Folosirea medicamentului antiviral a fost aprobată după o procedură de verificare riguroasă, transmite agenţia Reuters, citată de Agerpres.

De altfel, Remdesivir a fost unul din medicamentele folosite pentru tratarea preşedintelui american Donald Trump după ce s-a infectat cu noul oronavirus. 

STUDIU OMS: Tratamentul cu Remdesivir, efect redus asupra şanselor de supravieţuire ale pacienţilor cu COVID-19 

În schimb, un test clinic realizat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii arată că tratamentul cu Remdesivir nu are un efect substanţial asupra şanselor de supravieţuire ale pacienţilor cu Covid-19. Studiul nu a fost încă evaluat de omologii din domeniul ştiinţific.

Medicul Tudor Ciuhodaru, despre fabricarea Remdesivirului în România: Acest medicament va fi din ce în ce mai dificil de găsit 

Medicul Alexandru Rafila a afirmat că a făcut lobby pentru ca Remdesivir să fie produs în România, dar lucrurile s-au blocat. La rândul său, medicul Tudor Ciuhodaru a solicitat Consiliului Suprem de Apărare a Țării să ia măsuri în acest sens.

Ungaria a început producţia proprie de Remdesivir

Ungaria a început să producă pe plan intern medicamentul antiviral Remdesivir, folosit pentru tratarea COVID-19, compania farmaceutică ungară Richter producând până în prezent în etapa iniţială doze suficiente pentru circa 250 de pacienţi, a declarat vineri ministrul ungar al inovaţiei şi tehnologiei, Jozsef Bodis, citat de agenţia MTI.

Ce este Remdesivir, medicamentul pe care se bate toată lumea. Tratamentul pentru un singur bolnav costă peste 2.300 de dolari

În aşteptarea vaccinului împotriva Covid-19, speranţa omenirii este legată de medicamentul „minune” Remdesivir, tot mai solicitat pe pieţele internaţionale în condiţiile în care numărul de infecţii se reîntoarce la cifrele record din perioada de vârf a pandemiei, martie-aprilie. Mai multe state europene se plâng că au stocuri insuficiente, după ce o mare parte a stocului mondial a fost cumpărat de SUA.

Remdesivir a fost extrem de contestat în primele luni ale pandemiei, eficienţa sa fiind pusă la îndoială de mai multe studii. Totuşi, în luna iulie, după o evaluare într-o perioadă „excepțional de scurtă” Remdesivir a devenit primul medicament autorizat la nivelul UE pentru tratamentul împotriva COVID-19. Invocând situația de urgență în materie de sănătate s-a reuşit acordarea rapidă a autorizației în termen de o săptămână de la recomandarea Agenţiei Europene pentru Medicamente (EMA), în comparație cu termenul obișnuit, de 67 de zile.

BILANŢ coronavirus 22 octombrie. Aproape 100 de decese în 24 de ore. Numărul cazurilor noi COVID-19 în 24 de ore se apropie de 5.000