Medicii au avut de lucru la Şumuleu Ciuc. 141 de persoane au primit îngrijiri medicale, iar 282 au acuzat reacţii hipotermice

Un număr de 141 de persoane au primit îngrijiri medicale, iar 282 au acuzat reacţii hipotermice la evenimentul de la Sanctuarul marian din Şumuleu Ciuc, unde Papa a oficiat Liturghia

01 iun. 2019, 19:52
Medicii au avut de lucru la Şumuleu Ciuc. 141 de persoane au primit îngrijiri medicale, iar 282 au acuzat reacţii hipotermice

Comitetul Interministerial pentru Securitate „Vizită Papa Francisc 2019” relevă că, la Şumuleu Ciuc, unde Papa Francisc a oficiat Liturghia, 141 de persoane au fost asistate medical de către echipajele angrenate în misiune, iar 282 au avut reacţii hipotermice. La Iaşi, unde Suvranul Pontiof s-a adresat mulţimii, 44 de persoane au fost asistate medical, opt dintre acestea ajungând la spital.

Papa Francisc a binecuvântat 800 de bolnavi în Catedrala „Sfânta Maria Regină” din Iaşi

La Şumuleu Ciuc, din cele 141 de persoane care au solicitat asistenţă medicală, 28 de persoane cu diferite afecţiuni au fost evacuate şi transportate la spital pentru investigaţii suplimentare, iar 38 de persoane, cu diferite traumatisme, au primit îngrijiri la fata locului.

Date fiind condiţiile meteorologice nefavorabile, alte 262 de persoane cu reacţii hipotermice au primit îngrijiri în spitalele mobile amplasate în zonă, în vederea restabilirii stării de sănătate.

Din numărul total de pelerini care au avut nevoie de intervenţia echipelor medicale, 46 de sunt cetăţeni străini, proveniţi din Ucraina, Mexic, Polonia, Ungaria.

Papa Francisc a oferit Trandafirul de aur Sanctuarului Fecioarei Maria de la Şumuleu Ciuc. 100.000 de pelerini la Iaşi

Totodată, din informaţiile primite de la echipajele aflate în Iaşi, cea de a doua locaţie în care Sanctitatea Sa Papa Francisc a fost prezent, 44 de persoane au fost asistate medical, opt persoane fiind transportate la spital.