Papa Francisc a binecuvântat 800 de bolnavi în Catedrala „Sfânta Maria Regină” din Iaşi

Papa Francisc i-a binecuvântat sâmbătă, la Iaşi, pe cei aproximativ 800 de bolnavi care l-au aşteptat în Catedrala romano-catolică "Sfânta Maria Regină", mulţumindu-le acestora "pentru că îşi duc înainte boala".

01 iun. 2019, 15:17
Papa Francisc a binecuvântat 800 de bolnavi în Catedrala „Sfânta Maria Regină” din Iaşi

Sfântul Părinte le-a cerut credincioşilor să se roage pentru el.

„Vă mulţumesc tuturor celor care îi însoţiţi şi mulţumesc vouă bolnavilor pentru că duceţi înainte boala. Nu uitaţi să vă rugaţi pentru mine!”, a spus Papa Francisc.

Ulterior, Sanctitatea Sa s-a deplasat cu papamobilul spre Palatul Culturii, unde a fost aşteptat, potrivit organizatorilor, de peste 70.000 de pelerini veniţi la Iaşi din toată regiunea de nord-est a ţării, dar şi din Republica Moldova.

Papa Francisc a oferit Trandafirul de aur Sanctuarului Fecioarei Maria de la Şumuleu Ciuc. 100.000 de pelerini la Iaşi

De pe scena amplasată în Piaţa Palatului Culturii special pentru acest eveniment, Papa Francisc urma să susţină un discurs şi un dialog cu tinerii şi familiile.

Unul dintre elementele speciale ale evenimentului constă în mărturiile unui tânăr şi a unei familii formate din trei generaţii, ai cărei membri trăiesc în România şi în alte patru ţări. O femeie din comuna ieşeană Şipote, mamă a 11 copii plecaţi fiecare în altă localitate sau colţ de lume, îi va povesti Papei Francisc despre ce înseamnă bucuriile unei familii numeroase, dar mai ales despre durerea despărţirii de cei dragi.

Gigi Becali l-a sfidat pe Papa Francisc. Cum a fost surprins patronul lui FCSB în timp ce bucureştenii îl aclamau pe Suveranul Pontif

Papa Francisc va binecuvânta şi o bornă cu însemnele Camino de Santiago, bornă care marchează distanţa de 4.500 de kilometri de la Iaşi până la Santiago de Compostela, aceasta fiind amplasată în Piaţa Culturii, pentru a fi punctul de pornire al celor care vor să meargă în pelerinaj de la Iaşi spre localitatea din Spania, unde se află mormântul apostolului Iacob cel Mare.

De asemenea, o statuie care îl întruchipează pe Iisus, sculptată în marmură de Ruşchiţa de un artist ortodox, va fi binecuvântată de Papa Francisc, iar apoi va fi dăruită comunităţii ieşene, urmând a fi amplasată într-un loc public.