Medicii avertizează: Nu mai consumaţi aceste alimente. La ce detalii trebuie să fiţi atenţi

Nu mai este o noutate faptul ca alimentele care contin toxine si chimicale periculoase sunt foarte daunatoare pentru organism. Cel mai indicat este sa le inlocuiesti cu alimente fara aditivi si cat mai putin procesate.
Filip Stan
19 ian. 2016, 10:48
Medicii avertizează: Nu mai consumaţi aceste alimente. La ce detalii trebuie să fiţi atenţi
• Rosiile la conserva
 
Acestea contin Bisfenol A (BPA), o chimicala toxica ce a fost corelata cu tulburari reproductive si neurologice, si un risc crescut de aparitie a cancerului de san si de prostata, a diabetului zaharat si a bolilor de inima. Evita, asadar, rosiile si alte alimente conservate si inlocuieste-le cu fructe si legume proaspete, sau treci macar la branduri comerciale care folosesc recipiente de sticla pentru ambalarea produselor, mai ales a alimentelor acide cum sunt rosiile.
 
• Mezelurile
 
Bovinele sunt prin definitie ierbivore, organismul lor nefiind adaptat unei alimentatii pe baza de cereale. Dar astazi, fermierii isi hranesc animalele cu porumb si soia pentru a le ingrasa mai repede. Avantajele banesti ale crescatorilor de animale (si avantajul preturilor mai mici din magazinele alimentare) isi pun amprenta, in schimb, asupra calitatii si valorii nutritive a produselor, astfel ca noi, consumatorii, ajungem sa cumparam carne nehranitoare si nesanatoasa.
 
Mezelurile sunt de obicei produse din carnea obtinuta de la animalele crescute cu hormoni, antibiotice si multe alte substante medicamentoase. Aceste tipuri de carne contin, de asemenea, nitrit de sodiu si alte arome chimice si coloranti. Carnea procesata trebuie evitata cu orice pret, deoarece creste exponential riscul imbolnavirii de cancer.
 
• Popcornul la microunde
 
Chimicalele din alcatuirea ambalajelor de plastic pentru popcorn, printre care se numara si acidul perfluorooctanoic, fac parte dintr-o clasa de compusi corelati cu tulburarile de infertilitate, avertizeaza un studiu recent al UCLA. In testele pe animale, aceste chimicale au provocat boli canceroase hepatice, testiculare si pancreatice. Potrivit studiilor, expunerea ambalajelor la caldura emanata de cuptoarele cu microunde face ca aceste substante sa se evapore si sa se impregneze din ambalaj in mancarea continuta.
 
• Cartofii neecologici
 
Problema cu legumele radacinoase este ca acestea absorb toate erbicidele, pesticidele si fungicidele din sol. Iar cartofii atat de populari „beneficiaza” din plin de tratatemente cu fungicide in timpul sezonului de crestere, dupa care sunt stropiti cu erbicide inainte de sezonul de recoltare. Si asta nu e tot. Mai sunt tratati o data si dupa recoltare pentru a preintampina incoltirea lor.
 
• Somonul de crescatorie
 
Somonii inghesuiti in tarcuri si hraniti cu soia, deseuri de pasari si pene de pui hidrolizate nu prea mai au nimic in comun cu somonii de provenienta piscicola. Carnea somonului de crescatorie contine mai putina vitamina D si mult mai multi contaminanti, printre care si chimicale cancerigene, PCB-uri, substante ignifuge bromurate si pesticide precum dioxina si DDT. Cercetarile stiintifice au corelat DDT-ul cu aparitia diabetului zaharat si a problemelor de obezitate, desi unii nutritionisti mai sustin ca beneficiile acizililor grasi omega-3 ar depasi intrucatva aceste riscuri. De asemenea, somonii de crescatorie primesc cantitati mari de antibiotice si sunt expusi la tot felul de pesticide care se transfera in totalitate la om prin consumul de carne contaminata.

• Laptele produs folosind hormoni artificiali
 
Producatorii de lapte trateaza vacile de lapte cu hormon de crestere bovin recombinant (rBGH sau rBST) pentru a creste productia de lapte. Dar rBGH-ul creste riscul de infectare a ugerului, astfel ca uneori in lapte mai ajunge chiar si puroi. In plus, determina o crestere cantitativa in lapte a unui hormon denumit factor de crestere insulinic. La om, nivelurile ridicate ale hormonului IGF-1 pot incuraja aparitia cancerului de san, de prostata si de colon.
 
• Soia modificata genetic
 
Alimentele modificate genetic sunt un motiv real de ingrijorare, deoarece implica manipularea ADN-ului si a codul genetic, inclusiv transferul de gene de la o specie la alta. Soia fermentata este singurul tip de soia cu adevarat adecvat consumului uman, in timp ce pe glob aproape 90% din toate culturile de soia sunt modificate genetic. Pe termen lung, imbolnavirile sunt inevitabile, mai ales cele legate de dezechilibre hormonale si activitate canceroasa.
 
• Merele tratate
 
Intr-o competitie a fructelor tomnatice celor mai bogate in pesticide, merele ar castiga detasat. De ce? Pentru ca acestea sunt grefate individual ca fiecare soi in parte sa isi pastreze aroma distinctiva. Aceasta practica face ca merele sa nu dezvolte rezistenta la daunatori si sa necesite o stropire frecventa. Industria producatoare sustine ca aceasta metoda nu ar lasa in urma substante periculoase. Muncitorii agricoli sunt foarte predispusi la boli de cancer datorate expunerii directe la aceste chimicale. In plus, tot mai multe studii coreleaza ponderea crescuta de pesticide din organism (din toate sursele) cu boala Parkinson.

Sursa: secretele.com 

DailyBusiness
Litoralul pentru toţi 2025. Ce prețuri sunt la cazări și care sunt stațiunile în care pot pleca românii
Spynews
În ciuda imaginilor fierbinți cu ei doi, Bogdan Mocanu se dezice de Iasmina: „Eu sunt un băiat serios”
Bzi.ro
Dezvăluiri emoționante făcute de Andra Măruță: ”M-a luat panica, i-am transmis că sunt însărcinată!”
Fanatik.ro
Programul secțiilor de votare la alegerile prezidențiale 2025, turul 1. Unde și când votează românii
Capital.ro
Românii, somați să achite de urgență. Se declară tot. Termen legal 30 mai. NU se poate scăpa de plată
Playtech.ro
Probleme pentru pensionarii din România. Ce se întâmplă cu pensiile, amânări pentru sute de mii de oameni
DailyBusiness
Prognoza meteo 1-6 mai. Temperaturile urcă spre 30°C, urmate de un val de furtuni și răcire brutală!
Adevarul
Român delegat la o secție de votare din Anglia: „Voturile s-au cam împărțit frățește. Se pot întâmpla anumite măgării”
wowbiz.ro
Măriuca, fetița luată în plasament de Luminița Anghel, ar fi devenit mamă la 17 ani! David Pușcaș a rămas șocat când a aflat: „Eu nu pot să cred! Ultima dată când am văzut-o era un copil”
Spynews
Andreea Bălan a răbufnit după discursul lui Claudiu Bleonț la adresa fiicei lui de la Premiile Gopo: „Vă dați seama ce face în privat cu familia sa”
Spynews
Imagini rare cu Laura Cosoi și Adela Popescu. Cum arătau cele două în urmă cu 15 ani / FOTO
Evz.ro
Prognoza meteo, 4 mai. Vremea va fi foarte călduroasă în ziua alegerilor
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
De ce a pozat Corina Ungureanu într-o revistă pentru bărbați
kanald.ro
Explozie fatală în Salonic! O femeie a murit în timp ce încerca să planteze o bombă într-un bancomat
Cancan.ro
E ȘTIREA NOPȚII: Diaspora face istorie Surprizele sunt uriașe
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Mașinile diesel care urmează să fie interzise. Li se va ridica dreptul de circulație. Decizie UE
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Campioana olimpică se iubeşte cu colega ei, mai tânără cu 8 ani: „Suntem un cuplu!”
stirilekanald.ro
Stare de urgență într-un oraș de la Marea Neagră
Meteorologii anunță o lună Mai cum nu a mai fost de mult în România
MediaFlux
Ce înseamnă exact cuvântul ”președinte”. Un termen cu multe semnificații
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Orașul din România unde se trăiește cel mai bine. Este peste Cluj-Napoca sau Brașov și oferă toate condițiile