Medicii canadieni nu au fost lăsaţi să o consulte cum trebuie pe Iulia Timoşenko

Iulia Timoşenko este "bolnavă" şi "suferă constant", dar echipa medicală canadiană care a examinat-o a fost împiedicată să îi facă toate analizele necesare.

RomaniaTV.net
23 feb. 2012, 21:55
Medicii canadieni nu au fost lăsaţi să o consulte cum trebuie pe Iulia Timoşenko

După ce s-au întâlnit şi au consultat-o pe Timoşenko la jumătatea lunii februarie, medicii canadieni declarau că lidera opoziţiei ucrainene are nevoie de „analize sanguine şi toxicologice”.

„Dar autorităţile ucrainene nu au permis utilizarea tuturor echipamentelor aduse, avertizându-ne că încălcăm mai multe legi şi că putem fi daţi în judecată”, afirmă un reprezentant al echipei de medici.

„Doamna Timoşenko şi-a dat acordul în totalitate pentru a fi supusă examinării. Credem că este bolnavă şi suferă dureri în mod constant şi că are nevoie de analize toxicologice”, precizează oficialul citat.

Kievul a respins acuzaţiile echipei de medici canadieni. Timoşenko se află în detenţie din toamna trecută, fiind acuzată că s-a folosit de funcţia de de prim-ministru al Ucrainei pentru a negocia nişte contracte de furnizare de gaze naturale cu Moscova, în detrimentul Kievului.