Zeci de cadre medicale de la Spitalul Floreasca, în carantină, după ce un pacient infectat cu coronavirus a murit

În plină pandemie de coronavirus, 7 medici, 23 de asistenți medicali, plus personal auxiliar de la Spitalul Floreasca au fost plasate în carantină după ce au intrat în contact cu un pacient testat pozitiv cu coronavirus, potrivit România TV.

RomaniaTV.net
24 mart. 2020, 09:36
Zeci de cadre medicale de la Spitalul Floreasca, în carantină, după ce un pacient infectat cu coronavirus a murit

7 medici, 23 de asistenți medicali, plus personal auxiliar de la Spitalul Floreasca, cel mai mare spital de urgență din București, sunt izolați la domiciliu după ce un pacient care s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului a fost confirmat cu infecție cu coronavirus și transferat, ulterior, la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș, a declarat medicul Bogdan Oprița, purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca, pentru HotNews.ro.

Citește și: Medici infectaţi cu coronavirus la Spitalul Judeţean Suceava. Cine este de vină

Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a confirmat că „a început o anchetă epidemiologică care urmează să depisteze efectiv tot ce înseamnă cadru medical care a intrat în contact cu doi pacienți infectați cu coronavirus”.

Spitalul de Urgență Floreasca este cel mai important centru de primiri urgențe din capitală.

Între timp, la Suceava 92 de cadre medicale au fost confirmate cu coronavirus. În acelaşi spital, doi pacienţi infectaţi cu coronavirus au murit, potrivit unui comunicat la Grupului de Comunicarea Strategică. Spitalul va fi închis şi dezinfectat.

Dosar penal în cazul medicilor infectaţi cu noul coronavirus în Spitalul Județean din Suceava

Procurorii au deschis un dosar penal in rem pentru comiterea infracţiunilor de zădărnicirea combaterii bolilor şi abuz în serviciu, după ce la Spitalul Judeţean nu au fost luate măsurile pentru prevenirea bolilor infecto-contagioase, iar zeci de cadre medicale au fost confirmate cu coronavirus.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, procurorii au examinat mai multe articole din data de 23 martie, publicate în mediul online şi s-au sesizat din oficiu pentru săvârşirea infracţiunilor de zădărnicirea combaterii bolilor, în sensul că, la nivelul instituţiilor judeţului Suceava nu au fost respectate măsurile dispuse cu privire la reglementările legislative în vigoare privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infecto-contagioase.

„Totodată, din conţinutul publicaţiilor online a rezultat faptul că anumiţi funcţionari publici din sistemul medical, şi-au exercitat în mod defectuos atribuţiile de serviciu, aducând atingere intereselor legitime ale cetăţenilor, prin aceea că, în contextul pandemiei existente la nivel mondial, au solicitat cadrelor medicale din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Sf. Ioan cel Nou Suceava, prezenţa, la data de 23 martie, la serviciu, a persoanelor testate pozitiv, negativ şi a celor suspecte, rezultând într-o posibilă contaminare, în masă”, se arată în comunicat.