Medicii din Germania pozează dezbrăcaţi, în semn de protest faţă de lipsa echipamentului de protecţie din spitale

Mai mulţi medici din Germania s-au pozat dezbrăcaţi în încercarea de a atrage atenţia asupra lipsei de îmbrăcăminte şi echipament de protecţie pentru cei care se află în linia întâi în lupta împotriva noului coronavirus, scrie The Guardian, citat de Mediafax.

RomaniaTV.net
28 apr. 2020, 09:31
Medicii din Germania pozează dezbrăcaţi, în semn de protest faţă de lipsa echipamentului de protecţie din spitale

Doctorii care s-au alăturat acestui protest spun că simt că sunt în pericol din cauza Covid-19 şi că solicitările lor de a primi ajutor nu au fost luate în considerare de autorităţi.

Citeşte şi Preşedintele Academiei Române, mesaj pentru guvernanţi după criza de coronavirus: „Nu putem trăi cu 0,17 la sută pentru cercetare”

Ruben Bernau, medic primar, a declarat Ärztezeitung că el şi echipa sa nu sunt suficient de bine echipaţi pentru a face faţă virusului. „Nuditatea este un simbol a cât de vulnerabili suntem fără protecţie”, a spus el.

Medicii au pozat în cabinetele lor, ascunzându-şi părţile intime cu dosare, echipamente medicale sau teancuri de reţete medicale.

Jana Husemann, un alt medic, a spus: „Desigur, vrem să continuăm tratarea pacienţilor care au nevoie de o examinare atentă. Dar pentru asta avem nevoie de echipament de protecţie adecvat„.

Angela Merkel avertizează: „Suntem pe o gheaţă subţire”

Germania este încă la începutul pandemiei de coronavirus, a afirmat joi cancelarul Angela Merkel, precizând că oamenii vor fi nevoiţi să trăiască cu ea mult timp.

Nu trăim ultima fază a pandemiei. Suntem încă la început„, a spus Angela Merkel în camera inferioară a parlamentului, Bundestag. „Am câştigat timp”, a mai spus cancelarul, adăugând că situaţia actuală a fost folosită pentru a întări sistemul de sănătate din Germania.

Numărul cazurilor de coronavirus confirmate în Germania a crescut cu 2.352, ajungând la 148.046, relevă date făcute publice anterior de Institutul Robert Koch pentru boli infecţioase. Numărul persoanelor care s-au vindecat este mult mai mare decât numărul de noi cazuri.

Citeşte şi Situaţie catastrofală la New York. Au murit aproape 90% dintre pacienţii cu COVID-19 conectaţi la ventilatoare

Tocmai pentru că datele dau speranţă mă simt obligată să spun că acest rezultat interimar este fragil. Suntem pe o gheaţă subţire, chiar cea mai subţire„, a declarat Merkel, adăugând că „suntem încă departe de a ieşi la lumină”.