Medicii i-au pus diagnosticul! Care este boala de care suferă Papa Francisc

Starea de sănătate a Papei Francisc le-a dat emoții celor de la Vatican, după ce miercuri a fost internat într-un spital din Roma. După ce a fost supus mai multor investigații medicii i-au pus în cele din urmă diagnosticul.

30 mart. 2023, 23:53
Medicii i-au pus diagnosticul! Care este boala de care suferă Papa Francisc
Medicii i-au pus diagnosticul! Care este boala de care suferă Papa Francisc

Care este boala de care suferă Papa Francisc. Echipa medicală de la spitalul Gemelli din Roma a anunțat joi că Suveranul Pontif urmează un tratament cu antibiotice pentru o bronşită infecţioasă și că starea s-a de sănătate s-a îmbunătățit semnificativ.

Citește și Vaticanul se cutremură! Papa Francisc dus de urgență la spital

Care este boala de care suferă Papa Francisc

Vaticanul a transmis printr-un comunicat de presă că Papa Francisc, în vârsta de 86 de ani, beneficiază de un tratament cu antibiotice prin perfuzie care a produs efectele scontate.

De asemenea, medicii sunt extrem de optimiști în privința evoluției stării de sănătate a  Suveranului Pontif și spun că ar putea fi externat în următoarele zile.

Purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni, a declarat joi că Papa Francisc şi-a dedicat după-amiaza „odihnei, rugăciunii şi anumitor sarcini”.

În cursul zilei de miercuri același Matteo Bruni a anunțat că Suveranul Pontif suferă de o infecţie respiratorie care nu are vreo legătură cu Covid-19. Acesta a dezvăluit că în ultimele zile, Papa avut dificultăţi de respirație și că urmează să fie supus unui tratament pentru câteva zile.

Surse din spitalul în care se află internat suveranul spun că în ciuda acestui episod, ar trebui să poată oficia slujba din Duminica Floriilor de la Vatican, asta dacă nu apare ceva neprevăzut.

Pentru a-i liniști pe credincioși Papa Francisc a postat joi pe pagina sa de Twitter un mesaj prin care s-a declarat „emoţionat de numeroasele mesaje primite în ultimele ore.Îmi exprim recunoştinţa tuturor pentru apropiere şi rugăciunile lor”, a scris Papa Francisc.

În prezent, Papa Francis se află în apartamentul special amenajat de la etajul 10 al spitalului, acolo unde a stat și în anul 2021, pentru nu mai puțin de 11 zile, când a fost operat la colon. Acesta va rămâne internat peste noapte, iar exteranarea acestuia depinde de rezultatele analizelor la care a fost supus în această după-amiază.

Papa Francisc suferă de o afecțiune care poate infecta sau inflama colonul, numită diverticulită. În 2021 acesta a fost nevoit să treacă printr-o intervenție chirurgicală din cauza acestei afecțiuni. La momentul respectiv, i-a fost extirpată o parte din colon. Acesta mai are și o problemă la genunchi, motiv pentru care, de foarte multe ori, este nevoit să folosească un baston sau chiar un scaun cu rotile. De multe ori acesta a avut apariții publice în care a fost surprins în aceste condiții.

Papa Francisc a declarat anul trecut într-un interviu pentru Reuters că nu își dorește să se opereze la genunchi pentru că se teme de faptul că s-ar putea repeta efectele negative pe termen lung ale anesteziei, efecte pe care le-a resimţit după operaţia din 2021, notează Agerpres.

Citește și Papa Francisc, anunț de ultimă oră despre o posibilă vizită în Ucraina și Rusia: ”Voi merge în ambele locuri sau în niciunul”