Medicii şi pacienţii din Spitalul Dimitrie Gerota sunt în carantină 14 zile. Nimeni nu intră, nimeni nu iese

Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), a delcarat că Spitalul Dimitrie Gerota va fi în carantină, astfel încăt medicii şi pacienţii vor rămâne în incinta spitalului pentru o perioadă de 14 zile. 

RomaniaTV.net
11 mart. 2020, 09:22
Medicii şi pacienţii din Spitalul Dimitrie Gerota sunt în carantină 14 zile. Nimeni nu intră, nimeni nu iese

Citeşte şi: Raed Arafat, măsuri drastice împotriva coronavirusului. Programul de lucru va fi modificat pentru reducerea aglomerării

„De astăzi a fost introdus în cararantină Spitalul Dimitrie Gerota, astfel încât pacienţii şi personalul vor rămâne în carantină timp de 14 zile. Pacienţii vor fi îngrijiţi mai departe şi o să fie asigurată investigarea şi analizele şi tot ce este necesar pentru a se asigura că focarul care a pornit acolo se opreşte acolo pe cât de mult posibil. Au fost mulţi contacţi, unii pozitivi. Acesta este motivul pentru care luăm această măsură la nivelul MAI. Ancheta epidemologică continuă. Epidemologii MAi pentru a identifica toate persoanele care au intrat în contact cu persoana respectivă.”, a delcarat Raed Arafat. 

Citeşte şi: Raed Arafat după ce au apărut reclame la cluburi de vacanţă: „Măsura pe care am luat-o nu mai are niciun rost”

De asemenea, Raed Arafat a declarat că „au fost aplicate la Hunedoara amenzi la două persoane care au declarat că sosesc din Italia dintr-o zonă neafecată de risc epidemilogic şi în urma verificărilor s-a stabilit că aceştia provin dintr-o zonă afectată şi aflată în carantină. La Călaraşi, două persoane care au declarat la intrarea în ţară că se vor autozila la domiciliu, însă până la acest moment n-au ajuns la locul indicat.”