Obiceiul banal care te ajută să fii mai sănătos și să ai o siluetă de invidiat! Te ajută să scapi de depresie și să îți prelungești viața!

Te-ai gândit vreodată cât de bine e să faci sport? Beneficiile sunt nenumărate și nu trebuie să acorzi acestei activități decât 30 de minute pe zi.

12 apr. 2022, 21:07
Obiceiul banal care te ajută să fii mai sănătos și să ai o siluetă de invidiat! Te ajută să scapi de depresie și să îți prelungești viața!

Obiceiul banal care te ajută să fii mai sănătos și să ai o siluetă de invidiat. Specialiștii atrag atenția că doar jumătate de oră de efort fizic pot reduce simptomele depresiei timp de cel puțin 75 de minute după antrenament și pot amplifica beneficiile terapiei.

Obiceiul banal care te ajută să fii mai sănătos și să ai o siluetă de invidiat! Te ajută să scapi de depresie și să îți prelungești viața!

„O mulțime de cercetări anterioare privind efectele exercițiului asupra sănătății mintale, în general, au folosit măsurători foarte generale ale stării de bine. Ceea ce ne-a interesat, în mod specific, este: cum sunt influențate simptomele depresiei de exercițiile acute (adică o sesiune de exerciții în pe zi)”, a spus Jacob Meyer, profesor de chineziologie la ISU.

În timpul experimentului de ciclism, simptomele depresiei participanților s-au îmbunătățit în cele 30 de minute de exercițiu și în mod constant până la 75 de minute după aceea. Îmbunătățirea anhedoniei a început să scadă la 75 de minute după exercițiu, dar a fost mai bună decât nivelul de anhedonie al participanților din grupul care nu a făcut exerciții, descrie Science Daily.

„Partea pozitivă este că aceste beneficii pentru starea de spirit depresivă și anhedonie ar putea dura peste 75 de minute. Ar trebui să facem un studiu mai lung pentru a determina când încep să scadă, dar rezultatele sugerează o fereastră de timp de după exercițiu, când ar putea fi mai ușor sau mai eficient pentru cineva cu depresie să facă ceva solicitant din punct de vedere psihologic sau cognitiv”, a spus Meyer.

Exercițiile fizice pot ajuta la prevenirea creșterii în greutate în exces sau ajută la menținerea si pierderea în greutate. Când vă angajați în activitate fizică, ardeți calorii. Cu cât activitatea este mai intensa si de durata mai lunga, cu atât ardeți mai multe calorii.

Vizitele regulate la sală sunt grozave, dar nu vă faceți griji dacă sunt zile în care nu ajungeți la sală și trebuie să vă antrenați acasă. Exercițiul fizic combate bolileSunteți îngrijorat de boli de inimă? Sperați să preveniți hipertensiunea arterială? Indiferent care este greutatea dvs. actuală, a fi activ stimulează colesterolul cu lipoproteină de înaltă densitate (HDL), colesterolul „bun” și scade trigliceridele nesănătoase. Mixul de exerciții fizice vă menține curgerea sângelui fără probleme, ceea ce vă reduce riscul de boli cardiovasculare.

Citește și: Obiceiul banal care îți poate distruge dinții. Greșeala pe care orice român o face în fiecare zi!