Medicul Amin Zahra: cel mai greu e să anunţi o mamă că şi-a pierdut copilul şi să afli că sunt orfani după deces

El consideră că "atunci când eşti stâlpul casei şi încă sunt persoane care depind de tine, trebuie să fii mai responsabil şi să te protejezi"

24 oct. 2021, 21:57
Medicul Amin Zahra: cel mai greu e să anunţi o mamă că şi-a pierdut copilul şi să afli că sunt orfani după deces
Medic ATI, mesaj dur pentru români: "La UPU, nu o să-i găsiți acolo pe cei ale căror sfaturi le ascultați. Nu-i interesează binele vostru, li se rupe!"

Medicul Amin Zahra de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara relatează că a fost nevoit să anunţe decesul unei femei de 46 de ani, sunând-o pe mama acesteia. „Momentul acesta devine şi mai greu, atunci când trebuie să anunţi o mamă că şi-a pierdut copilul, iar mama să-mi spună, că acum au rămas doi copii orfani! Consider că atunci când eşti stâlpul casei şi încă sunt persoane care depind de tine, trebuie să fii mai responsabil şi să te protejezi”, afirmă el.
„Un moment foarte greu pentru un medic este atunci când trebuie să anunţe un deces! Aseară a trebuit să anunţ decesul unei doamne de 46 de ani, iar la numărul de contact era trecută mama! Momentul acesta devine şi mai greu, atunci când trebuie să anunţi o mamă că şi-a pierdut copilul, Iar mama să-mi spună, că acum au rămas doi copii orfani!”, a afirmat Amin Zahra, într-o postare pe Facebook.

El consideră că „atunci când eşti stâlpul casei şi încă sunt persoane care depind de tine, trebuie să fii mai responsabil şi să te protejezi”

Mama medicului antivaccinist Răzvan Constantinescu a murit. Femeia dezvoltase complicaţii în urma infectării cu coronavirus

„Pentru că doar aşa având grijă de voi, puteţi  şi voi la rândul vostru să aveţi grijă de alţii şi astfel, veţi putea trece peste această perioadă cât mai bine!”, adaugă medicul.

BILANŢ CORONAVIRUS 24 octombrie 2021. Numărul infectărilor şi al deceselor, în scădere faţă de ziua anterioară

 

Hrănirea unui pacient internat la ATI cu COVID poate dura și 3 ore pentru o singură masă. Dr. Amin Zahra: ”Bolnavii devin disperați, cer ajutor”

Cei mai mulți pacienți ajung la spital cu plămânii distruși din cauza faptului că se tratează acasă după ureche.

”Avem o pacientă de 35 de ani cu două stopuri cardiace, fară boli asociate în afară de obezitate. Asta e principala problemă că ei ajung foarte târziu la spital, s-a tratat singură acasă 2 săptămâni.

Cele mai multe decese au și boli asociate. Media de vârstă este 40-45 de ani. O porție de mâncare durează 2-3 ore pentru că după o lingură trebuie să mai așteptam 5 minute, pentru că se desaturează foarte repede. Un pacient nu știu dacă rezistă câteva minute fără mască.

Devin disperați, cer ajutor. Să primești apa cu seringa, hrana în 2-3 ore, nu cred că e ceva ce și-ar dori orice om vreodată.

Li se usucă gura foarte repede. Sunetul asta pe noi ne termină psihic, vă dați seama pe ei cu masca aia zile întregi” ne-a spus medicul ATI Amin Zahra, chiar dintr-o secție de ATI.

Amin Zahra este medic la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Timişoara, dar în această perioadă lucrează la Spitalul Judeţean din Ploieşti.