Medicul Gheorghe Burnei: Nu sunt inventator, am vrut doar să fac bine

Medicul Gheorghe Burnei susține, într-o scrisoare deschisă, că nu este inventator și nu și-a propus asta, că a vrut să facă doar bine și că în 42 de ani de medicină nu a avut nici măcar o acuzație de malpraxis.
Romania TV
30 aug. 2017, 12:32
Medicul Gheorghe Burnei: Nu sunt inventator, am vrut doar să fac bine

„Agitația din ultimele două zile cu care a fost întâmpinată această hotărâre a instanței (care îi permite să se întoarcă la Spitalul Clinic de Urgențe pentru Copii ‘Marie Curie’ — n.r.), contrar așteptărilor, mă nedumirește complet. De ce această desfășurare de forțe pentru un simplu medic ortoped pediatru? Pe cine am incomodat atât de tare? Și cu ce? Făcându-mi meseria cu drag, dincolo de normă și programul de lucru? Găsind soluții în cazuri respinse sau redirecționate către mine de omologii mei?”, afirmă medicul în scrisoarea deschisă.

Tribunalul Bucureşti: Burnei poate profesa la Spitalul Marie Curie deoarece necesitatea ocrotirii opiniei publice nu mai este actuală

El susține că se află în situația de a se întreba cine îi sunt prietenii. „Medicii titulari, cu care am petrecut mai mult timp decât cu propria-mi familie, ajung să scrie memorandumuri împotriva întoarcerii mele la spital? Pe toți i-am ajutat încă de la venirea în Spitalul Clinic de Urgențe pentru Copii ‘Marie Curie’. În perioada rezidențiatului lor am făcut eforturi să își însușească toate cunoștințele necesare, astfel încât încă din anul III să fie la nivelul unor medici specialiști. I-am sprijinit să practice medicina în București, având discuții cu conducerea spitalului și intervenind personal la Ministerul Sănătății pentru a-i ruga să fie de acord cu scoaterea posturilor la concurs. I-am acceptat la doctorat și toți sunt acum doctori în medicină. În plus, toate veniturile pentru cercetare, care mi s-ar fi cuvenit de-a lungul carierei, le-am cedat la fondul comun pentru a ajuta doctoranzii, care, altfel, ar fi trebuit să plătească din buzunarul propriu”, a mai scris acesta.

Gheorghe Burnei mai spune că pe medicii rezidenți din anul I nici nu îi cunoaște și se întreabă de ce aceștia sunt deja împotriva lui.

„Mai mult decât atât, se anunță în premieră niște măsuri excepționale — restricția anumitor tratamente inovative și standardizarea tuturor intervențiilor chirurgicale prin protocoale terapeutice. Aceste protocoale erau necesare mai demult, însă este nevoie și de centre de cercetare și inovație cu dotare și personal abilitate. De 8 luni mi se pune la îndoială întreaga carieră, fiind arătat cu degetul pentru ceea ce până mai ieri eram lăudat (sau invidiat). Și anume dorința tenace de a găsi soluții și a rezolva cele mai dificile cazuri. Nu sunt inventator și nu asta mi-am propus. Am vrut doar să fac bine în jurul meu… încă vreau. În 42 de ani de medicină nu am avut nici măcar o acuzație de malpraxis”, a mai scris medicul.

Medicii din Secţia de Ortopedie a Spitalului „Marie Curie” refuză să colaboreze cu doctorul Burnei şi ameninţă cu greva şi cu demisia

El subliniază că își iubește meseria și că dorește să practice medicina în continuare.

„Eu cred că, alături de mine, pierd părinții copiilor care au nevoie de intervenții urgente, pe care nu și le-ar permite fără existența chirurgiei ortopedice la noi în țară — specialitate care există astăzi datorită eforturilor demarate de profesorul Pesamosca și continuate de mine ulterior. Făcând parte din comisia de aprobare a formularelor E 112, înțeleg că încăpățânarea mea de a opera aici cazurile complexe și a aduce, astfel, economii la bugetul Casei Naționale de Sănătate a deranjat… Însă cum se poate așa ceva?! De ce de când nu mai sunt eu în comisie s-a cheltuit de șase ori mai mult pe operațiile în afară țării, când pacienții puteau fi la fel de bine tratați de medicii români? Mai mult decât atât, dacă ar fi fost implementate cele două programe naționale propuse încă din 2015 de Asociația Română a Traumatologilor și Ortopezilor Pediatri — cel de screening, depistare și tratament al displaziei de dezvoltare a șoldului și cel de screening școlar, care să depisteze scolioza de la 1 la 18 ani — am fi adus economii de milioane de euro în sistemul medical”, arată medicul.

În final, Burnei spune că tot ce se întâmplă este de neînțeles pentru el și își dorește ca Justiția să își spună cuvântul.

DailyBusiness
Litoralul pentru toţi 2025. Ce prețuri sunt la cazări și care sunt stațiunile în care pot pleca românii
Spynews
În ciuda imaginilor fierbinți cu ei doi, Bogdan Mocanu se dezice de Iasmina: „Eu sunt un băiat serios”
Bzi.ro
Dezvăluiri emoționante făcute de Andra Măruță: ”M-a luat panica, i-am transmis că sunt însărcinată!”
Fanatik.ro
Cine este cel mai bogat român din toata timpurile? Comuniștii l-au condamnat la moarte, a fugit din România ca să scape
Capital.ro
România a pierdut un mare actor. A fost cel mai iubit. Nu are egal. Rămâne veșnic în amintirea românilor
Playtech.ro
Când ești obligat să plătești fondul de rulment și când nu. Ce spune legea
DailyBusiness
Prognoza meteo 1-6 mai. Temperaturile urcă spre 30°C, urmate de un val de furtuni și răcire brutală!
Adevarul
Sondaj comandat de Nicușor Dan înaintea primului tur. Luptă strânsă între candidați pentru locul doi
wowbiz.ro
Măriuca, fetița luată în plasament de Luminița Anghel, ar fi devenit mamă la 17 ani! David Pușcaș a rămas șocat când a aflat: „Eu nu pot să cred! Ultima dată când am văzut-o era un copil”
Spynews
Andreea Bălan a răbufnit după discursul lui Claudiu Bleonț la adresa fiicei lui de la Premiile Gopo: „Vă dați seama ce face în privat cu familia sa”
Spynews
Imagini rare cu Laura Cosoi și Adela Popescu. Cum arătau cele două în urmă cu 15 ani / FOTO
Evz.ro
AccuWeather a stabilit momentul perfect pentru concediu în 2025
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
De ce a pozat Corina Ungureanu într-o revistă pentru bărbați
kanald.ro
Explozie fatală în Salonic! O femeie a murit în timp ce încerca să planteze o bombă într-un bancomat
Cancan.ro
ULTIMUL SONDAJ, înainte de alegerile prezidențiale Ce răsturnare de situație! Lupta pentru primele locuri este extrem de strânsă
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Tragedie în lumea filmului. A murit unul dintre cei mai buni actori ai țării. Nu s-a mai putut face nimic pentru el
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Campioana olimpică se iubeşte cu colega ei, mai tânără cu 8 ani: „Suntem un cuplu!”
stirilekanald.ro
Profesoara de 36 de ani care a trimis fotografii nud unor elevi, pedepsită aspru
Meteorologii anunță o lună Mai cum nu a mai fost de mult în România
MediaFlux
Ajutorul de care mulți părinți nu știu! Ce poate primi lunar o familie monoparentală în România
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Orașul din România unde se trăiește cel mai bine. Este peste Cluj-Napoca sau Brașov și oferă toate condițiile