Medicul Mihaela Bilic, sfaturi prețioase pentru cei care au slăbit. Ce trebuie să faceți ca să nu vă îngrășați la loc

Nutriționistul Mihaela Bilic a oferit sfaturi și câteva trucuri importante pentru cei care au reușit să slăbească. Dacă doriți să vă mențineți numărul de kilograme, trebuie să aveți mare grijă ce alimente consumați.

16 ian. 2023, 20:39
Medicul Mihaela Bilic, sfaturi prețioase pentru cei care au slăbit. Ce trebuie să faceți ca să nu vă îngrășați la loc

Mihaela Bilic a explicat într-o postare pe Facebook, care sunt cele mai utile trucuri care ne ajută să nu slăbim după ce am ținut o dietă, sau am reușit să scăpăm de kilogramele nedorite.

Medicul nutriționist spune că este foarte important să avem mese regulate și echilibrate, dar mai ales să avem grijă la cantitatea și calitatea alimentelor pe care alegem să le consumăm.

Mihaela Bilic dezvăluie soluția salvatoare

Citiți și: Mihaela Bilic, secrete pentru slăbit. Când trebuie să fie mâncat desertul și de ce mâncarea rece îngrașă mai puțin

,,V-ați săturat de cure de slăbire care nu dau rezultat? Problema nu e cura de slăbire, ci faptul că ne îngrășăm la loc după ce dieta s-a terminat. Care e soluția? Să consumăm în continuare mâncarea cu care am fost obișnuiți, dar să reducem porția cu 30-50%.

Eliminați toate ronțăielile dintre mese și limitați aportul alimentar la 3 mese principale/zi și maximum o gustare dulce. Maturitatea alimentară presupune o pauză digestiva completă de 4-6 ore între mese; cu cat mâncăm mai des cu atât ne va fi mai foame, iar aportul caloric la finalul zilei va fi considerabil”, a mai precizat medicul.

Reduceți consumul de făinoase de la fiecare masă. O farfurie ideală conține 50% legume, 25% proteine (carne, pește, ouă) și 25% făinoase/amidon. O porție corectă de amidon înseamnă:

-1 felie de pâine sau mămăligă, 3 linguri de paste făinoase, orez sau fulgi de cereale -3 linguri de leguminoase (fasole boabe, mazăre, linte, năut, soia)

-1 cartof mediu, dacă o farfurie conține 50% făinoase, va fi o farfurie de îngrășat, în timp ce farfuria de slăbit are doar din proteine și legume, fără niciun strop de amidon”,

Eliminați excesul de grăsimi din dietă, adică ulei, prăjeală, mezeluri, brânzeturi, semințe, oleaginoase- ele nu sunt alimente de bază, ci “condimente” cu gust intens, un fel de “super-alimente”; produsele grase sunt concentrate în calorii, au densitate energetică mare și un volum mic. Se mănâncă pentru plăcerea gustului, nu ca să ne săturăm. Cât despre ciorbă, este produsul ideal pentru slăbit.,Hidratați-vă din belșug! Între mese nu e recomandat să ronțăiți, dar de băut puteți bea: apă, cafea, ceai, lapte, băuturi neîndulcite etc. Atenție la sucul de fructe, chiar dacă este natural și fără adaos de zahăr, în organism se comportă precum alcoolul. Considerați că un pahar de suc este echivalent cu un pahar de bere și nu vă mai mirați dacă aveți burtă!

Ca ultimă recomandare începeți de azi, chiar dacă e marți. Înarmați-vă cu răbdare și perseverați. Orice schimbare presupune un efort, însă după câteva săptămâni va fi mai simplu- mâncatul sănătos va deveni un obicei, un stil de viață” a încheiat Mihaela Bilic”, a explicat Mihaela Bilic, pe pagina sa de Facebook.

Citiți și: Mihaela Bilic dezvăluie secretele făinoaselor: „Pastele reci îngraşă mai puţin”