Mihaela Bilic dezvăluie secretele făinoaselor: „Pastele reci îngraşă mai puţin”

Mihaela Bilic dezvăluie secretele făinoaselor. Nutriţionista încurajează mâncatul sănătos și diversificat, fără mari restricții. Canitatatea este cheia slăbitului și îndeamnă oamenii să nu se ferească de anumite alimente, precum pâinea, atunci când sunt la dietă.

07 ian. 2023, 07:00
Mihaela Bilic dezvăluie secretele făinoaselor: „Pastele reci îngraşă mai puţin”
Pastele reci îngraşă mai puţin

Mihaela Bilic dezvăluie secretele făinoaselor. Mulţi dintre oamenii care vor să slăbească, renunţă complet la anumite alimente, ceea ce este total greşit, potrivit medicului nutriţionist, care spune că trebuie să consumăm toate alimentele, însă cantitatea contează şi ora la care le mâncăm.

Citeşte şi: Mihaela Bilic, avertisment teribil despre sarmale. Cât sunt de sănătoase şi câte avem voie să mâncăm la o masă

Mihaela Bilic dezvăluie secretele făinoaselor

Atenție la cantitatea de carbohidrați din farfurie! Porția corectă de făinoase trebuie să fie cat palma, adică 1 felie de pâine sau 2-3 linguri de orez, paste, mămăligă, cartofi. Asta la fiecare masă, dacă nu aveți probleme cu silueta. Când vreți să slăbiți eliminați făinoasele de la masa de seară, după ora 18 mâncați doar proteine (carne, pește, ouă) și multe legume.

– Consistența alimentelor influențează aportul caloric, zahărul se absoarbe mai ușor din lichide. Toate sucurile (fie ele și fresh), smoothie-urile și produsele pasate predispun la îngrășat. Nu mai sunteți bebeluși, mestecați, nu beți cu paiul!

-Glucoza se absoarbe mai repede când stomacul este gol, prin urmare evitați consumul de dulciuri sau produse făinoase la începutul mesei. Începeți cu salată sau ciorbă ca aperitiv, iar la felul principal asociați carbohidrații de tip paste, orez sau cartofi cu carne și legume. Cât despre desert, ideal e să-l mâncați la sfârșitul mesei, cantitatea de zahăr absorbită va fi mai mică.

-Temperatura la care este consumat un anumit preparat are impact asupra aportului de calorii. O parte din amidonul prezent în orez, paste sau cartofi se recristalizează prin răcire și nu mai poate fi absorbit din intestin. Salata orientală, orezul de la Sushi și pastele reci îngrașă mai puțin.

-Alegeți varianta integrală la cereale și produse făinoase, prezența fibrelor scade viteza de absorție a glucozei. Pastele din grâu dur au indice glicemic mic, în schimb orezul are indice glicemic mare. Pâinea integrală are indice glicemic 65, în timp ce pâinea albă și chiflele sar de 100”, a explicat medicul pe rețelele de socializare.