Medicul Olga Simionescu avertizează: Măştile de protecţie pot cauza boli de piele

Masca are avantaje, dar şi dezavantaje. Ne protejează împotriva infecţiei cu noul coronovirus, dar ne şi lasă urme adânci pe faţă. Medicii atrag atenţia că putem face boli de piele periculoase dacă nu respectăm câteva reguli importante.

RomaniaTV.net
06 iul. 2020, 07:19
Medicul Olga Simionescu avertizează: Măştile de protecţie pot cauza boli de piele

„Masca poate produce reacţii adverse, în funcţie de materialul din care este făcută, în funcţie şi de probleme la nivelul tenului deja existente. Mai ales acum că a venit căldura, portul măştii pe tenul normal este urmat de apariţia traspiraţiei suplimentare, fiind un mediu propice dezvoltării germenilor în exces. Se ştie că tegumentul nu este steril si că pe suprafaţe există milioane de bacterii. Masca poate să producă prin materialul existent dermatite iritative, acnee, dermatite de contact alergice. 

Masca trebuie aplicată corect, astfel încât trebuie să acopere şi gura şi nasul. Masca trebuie schimbată la fiecare două sau patru ore. Recomand masca de bumbac sau dintr-un material care produce cât mai puţine efecte adverse în termen de iritaţie”, a spus medicul Olga Simionescu la România TV

Reamintim că vineri, trei noi alerte pentru măști neconforme au apărut în Sistemul de alertă rapidă, totalul urcând la 56 de dispozitive, anunță InfoCons.

Citeşte şi Încă TREI tipuri de măşti au fost declarate neconforme. În total numărul a ajuns la 56